Nesten til topps

cyan og steinar KLP
Bidragene ble presentert på skjerm. Her ved Cyan Hauge fra Miljøagentene og Steinar Winther Christensen fra Besteforeldrene.

I dag ble vinnerne kåret i idékonkurransen om bruk av toppetasjen på det nye KLP-bygget i Oslo sentrum. Det ble tredje plass for forslaget fra Miljøagentene og Besteforeldrene – «Frøet». Litt surt, innrømmer Steinar Winther Christensen. Men han er glad for den fine omtalen av prosjektet. – KLP opplyste dessuten at alle seks vinnere vil bli invitert med i det videre arbeidet. Det ser vi fram til!

EN NERVEPIRRENDE KÅRING
– Ivan Chetwynd fra dagens arrangement

KLP planlegger å bygge Oslos høyeste hus – 135 meter, dvs 18 m høyere enn hotel Plaza – på tomten til Postterminalen i Biskop Gunerius’ gate 14B. Toppetasjen med byens beste utsikt skal brukes til allmennyttige formål med bærekraft og innovasjon i sentrum, og selskapet utlyste en konkurranse om utforming av denne etasjen. De fikk inn 205 bidrag, blant disse Frøet fra Besteforeldrenes klimaaksjon, Miljøagentene og Enerhaugen arkitektkontor. Vinnerne ble kåret 15. juni i det nye Deichman hovedbibliotek i Bjørvika.


– En tredje plass blir ikke godt nok! Besteforeldre-sjef Steinar Winther Christiansen var en smule nervøs før premieutdelingen.
– Steinar går for gull! repliserte arkitekt Anne Sofie Fet.
Men det ble tredje plass, nærmere bestemt delt tredjeplass sammen med tre andre bidrag, noe som gir kr 25 000,- i premie.

To hovedvinnere får kr 100 000,- hver og går videre til en finalerunde, der man vil bestemme hvilket prosjekt er best å gjennomføre.

På grunn av smittevern måtte Cyan selv hente buketten til Frøet, men den skapte den samme glede!

Frøets plan var at etasjen skulle være «et samarbeidsarena for de viktigste miljøorganis-asjonene i landet … en møteplass på tvers av generasjoner og politisk ståsted». Juryens dom var at «det er først og fremst de engasjerte aktørene bak ideen, de yngste og de eldste, som juryen mener bør få plass i den videre utviklingen av innholdet» i etasjen.

Den ene vinner var prosjektet til Norsk Friluftsliv med 17 organisasjoner og 950 000 medlemmer bak seg. Allemannsrettens hus skulle bli «et nasjonalt formidlingssenter for friluftsliv og urbane naturbaserte opplevelser» – «verdens første urbane nasjonalpark».

Den andre vinneren var innsendt av en enkeltperson, Ragnhild Århus. Oslo byklasserom skulle være «et felles klasserom for alle regionens barneskoleelever» dit skoleklasser skulle kunne komme og gjøre prosjektarbeid som kan bidra med nye ideer til å gjøre Oslo til en bedre by.

Det sure eplet
– Skuffet, Steinar?
– Ja, nå må vi bite i det sure eplet! Men kampen fortsetter, og juryen sier jo at vi skal dras inn i det videre arbeidet. KLP må berømmes for hele prosjektet! Jeg regner med at Oslo bymyndigheter vil se med velvilje på alle sider av denne byggesaken.

Planen skal nemlig opp til behandling i 2021, og hvis alt går etter plan blir det byggestart i 2022. KLP ble spurt om hva ville skje, hvis myndigheter kapper tre etasjer av den planlagte bygningen.
– Bygget vil fortsatt ha en toppetasje, var svaret.
Og det blir en spennende toppetasjer uansett hvor mange meter den ruver over bakken!

Skuffet, men ved godt mot – Steinar W Christensen sammen med arkitektene Annette Hellesøy Simonsen og Anne Sofie Fet.

Les mer om konkurransen og juryens dom 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 16.06.2020

    Mye her taler for at både BKA og Miljøagentene kan få være med/bli brukere, jfr. klipp: – være «et samarbeidsarena for de viktigste miljøorganisasjonene i landet … en møteplass på tvers av generasjoner og politisk ståsted». – de yngste og de eldste, som juryen mener bør få plass i den videre utviklingen av innholdet» i etasjen. – vi skal dras inn i det videre arbeidet. KLP må berømmes for hele prosjektet!
    Godt du ikke la inn årene, men uttrykte skuffelse, leder Steinar m.fl.
    Beundringsverdig – og jeg er fortsatt imponert!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*