Klimavandring – veileder

Merk: For bestilling av plakatvester, ta kontakt med Bodvar Sonstad: bodv@online.no

KLIMAVANDRING MED PLAKATVESTER

  1. «Klimavandring» foregår ved at to og to går sammen gjennom gater og torg, dvs. på offentlig sted. De har på plakatvester, gjerne en foran og en bak, i tillegg til røde BKA-hatter.
  2. Slike ytringer og demonstrasjoner er fullt lovlig så lenge de foregår på offentlig sted. Det er ikke nødvendig å søke politi eller andre myndigheter om tillatelse.
  3. Politivedtektene krever kun at en demonstrasjon (klimavandring) skal meldes til lokalt politi. Dette for at politiet skal kunne vurdere øket beredskap ved behov, Mal for melding til politiet
  4. BKA anbefaler noen regler for klimavandring. Har særlig vært aktuelt under Arendalsuka: a) Ikke gå inn på kafeer/spisesteder/arrangementer med plakatvestene på. b) Vi kan gi foldere o.l. til dem som aktivt tar kontakt. For øvrig foregår utdeling av materiell og medlemsverving i forbindelse med stands.

Plakatvestene bestilles hos Bodvar Sonstad. Ta kontakt for mer informasjon og pris: bodv@online.no 

Noen tips:
– Når vi går to og to ved siden av hverandre, så pass på at man ikke sperrer fortauet og skaper irritasjon. Hvis man er tre sammen, så kan den tredje gå 3-4 meter bak og så evt. bytte på. Svært hyggelig å gå slik. Får kanskje kontakt med noen nye BKA-ere!
– I alle fall i større byer bør man minst være to sammen (kan av og til møte litt aggressive og/eller rusa personer).
– Prøv å få øyekontakt med folk på gata. De som reagerer positivt evt. smiler o.l: Tommel opp! Evt. ta en prat. – Lite hensikt i å krangle med folk som har en ganske annen virkelighetsoppfatning, avslutt heller raskt med: «Ha en fin dag!»
– Det går an å gå gater opp og ned, og gå gjerne de samme gatene om og om igjen! Jf: Tordenskjolds soldater!
– På små steder er det kanskje bare 100 m aktuell gate! Prøv noen ganger å STÅ rolig der det går mye folk, med fronten mot folkestrømmen!
– Det går også an å SITTE/hvile på en benk med synlige plakater, der det går mye folk forbi. Til og med der det går trikkelinjer, busser og biler er du synlig for passasjerene!
– Husk det gamle reklametrikset: Selv et kort glimt av et budskap fester seg!
På en slik tur på en time eller to vil man bli sett av flere hundre eller flere tusen i større byer!

Og så en god kaffekopp og prat etterpå eller før neste runde! 
Hilsen Bodvar Sonstad, Beitostølen, medlem av landsstyret

Spre klimavett,
del denne saken!