Sunnmøre

Kontakt
Karen Elise Matheson, leder, tlf. 93453848


Om oss
BKA Sunnmøre og omegn ble stiftet i november 2019. Medlemmene våre tilhører «besteforeldregenerasjonen» på hele Sunnmøre. Vi har 79 medlemmer.

Karen Elise Matheson, leder i BKA Ålesund og omegn, deltok på landsmøtet/årsmøtet i Stavanger i vår og på både et fysisk og et digitalt lokallagsmøte i regi av BKA sentralt i høst. Hun har også deltatt i et revideringsarbeid i forbindelse med forslaget til ny handlingsplan for BKA. Etter et ekstraordinært digitalt årsmøte der planen ble godkjent, med noen endringer, vil handlingsplanen fra 2024 bli et nyttig dokument for både landsstyret og alle BKAs lokallag. (som skal opp til behandling på ekstraordinært årsmøte i BKA i november.)

Fra i høst 2023 har BKA Ålesund og omegn satset på å ha BKA-TREFF ca. en gang i måneden på Let’s Eat på kjøpesenteret Moa, Ålesund der vi kan møtes og diskutere aktuelle saker. Vi har også STAND èn gang i måneden, der vi deler ut løpesedler om aktuelle spørsmål av både lokal og nasjonal karakter og snakker med folk om miljø- og klimasaken. Til nå har vi stått ved kjøpesenteret Moa, men har tenkt på hvordan det vil være å gå på klimavandring rundt omkring i Ålesund by i 2024.

Vi ønsker å være synlige med våre røde hatter for å verve medlemmer og vise vårt engasjement i aktuelle klima-, miljø-, natursaker i flere områder på Sunnmøre (f.eks. Sula, Giske, Ørsta/Volda, Hareid/Ulstein, Sykkylven/Stranda), i tillegg til Ålesund kommune. Når tiden strekker til !!! I juni hadde vi stand under Sykkylvsdagane, for første gang utenfor Ålesund.

Vi samarbeider om ulike aktiviteter i vår region, bl.a. med Naturvernforbundet, Natur og ungdom, Fremtiden i våre Hender, bibliotekene i Ålesund, Happy Osean Studios (Barnas strandrydding med Sjøhesten Hippo) og Ålesund sirkeltrening. Inneværende år har vi vært medarrangør på

  • Klesbyttedag på Parken kulturhus
  • Lekebyttedag på Ålesund bibliotek
  • Barnas Strandryddedag på Valderøya, da fikk alle grønne fiskekaker, barna elsket dem. (Fiskekaker med grønn konditorfarge!)
  • Fuglevandring i Borgundgavlen
  • «Lyrikk med klimablikk» på Moa bibliotek, med forfatterne Frode Grytten og Hilde Myklebust

Vi planlegger å delta på MEND, en reparasjons- og gjenbruksdag på Ålesund Bibliotek 11. november og på den store klimamarkeringen 20. november, et landsomfattende arrangement i regi av en hel rekke organisasjoner, i forkant av klimatoppmøtet COP28 i Dubai i desember.

Dette er viktig:
Vi som er medlemmer i BKA, trenger ikke å være klimaeksperter, heller ikke besteforeldre. Formålet vårt er at vi viser og deler vårt klima-, natur-, og miljøengasjement og støtter de unges engasjement for de samme sakene. All deltakelse i aktiviteter er frivillig, og vi ønsker alle velkommen til å ta del.

Følg oss gjerne på Facebook.

Her kan du lese noen saker som har vært publisert av eller om lokallaget på BKAs nettsider.


Styret
Karen Elise Matheson, leder
Fride Rudi
Berit Bjørlo

Vara:
Thor Bjørlo


Sentrale dokumenter

BKA Sunnmøre Vedtekter vedtatt 06.05.24
BKA Ålesund Protokoll Ekstraordinært Årsmøte 06.05.2024
BKA Ålesund Årsmøteprotokoll 2024
BKA Ålesund Årsmelding 2023
BKA Ålesund årsregnskap for 2023
————
BKA Ålesund Årsmelding-2022
BKA Ålesund årsmøtereferat 23-3-2023

BKA Ålesund Regnskap for 2022
Referat fra årsmøtet 2022

Regnskap 2021
Årsmelding 2021
Årsmelding 2020


BKA er her samlet ved Rådhusplassen i Ålesund på verdens miljødag 5. juni. Fra venstre Eigil Bele, Harriet Lange, Astrid Hatlø, Fride Rudi, Harald Ødegård og Janne Leonora Eilertsen.

Spre klimavett,
del denne saken!