Klode i krise – ungdomsroman

lekang bok

Biologen Katrine Lekang har gitt ut boka «@Ally_Trip», og Bente Marie Bakke, nestleder i BKA, har lest og latt seg begeistre. Alle som har barnebarn – eller klimaskeptikere – i familien bør gi dem denne boken i gave, sier hun. – Her formidles livsviktig kunnskap på en fengende måte. Men også at kunnskap ikke er nok i seg selv, og at det haster med å ta styringen over det som skjer i verden.

Gøy å lære
En uvanlig professorfar i Bergen sender barna sine, de to tenåringene Aleah og Lyder, på reise alene ut i verden, og til de mest utrolige steder for å lære, forstå og spre kunnskap om hva som skjer. – Her får man servert kunnskap om klima på en virkelig spennende måte, sier Bente Marie Bakke.

Kun ledet av gåter og kryptiske ledetråder skal de reise i ett år for å lære mer om klimaendringene, og hvordan vi mennesker er i ferd med å endre kloden vår for alltid. Det blir en reise der skoletrøtte Lyder oppdager at det kan være gøy å lære, mens Aleah, som sliter med tanker om meningen med livet, får øynene opp for både verden og menneskene rundt seg. Sammen lærer de å se klimakrisen med nye øyne, og reisen gir dem også innblikk i livet til moren de knapt husker, men likevel savner. Viktor sender dem til Arktis, til frodig regnskog og artsrike korallrev. De besøker verdens kaldeste by, knusktørre landområder og stillehavsøyer som er i ferd med å synke i det stigende havet. Han sender dem ut for å lære, men også for å spre kunnskapen de får underveis, via instagramkontoen @ally_trip. Ikke mins lærer de at makten ligger hos oss, hos folket, hos deg og meg! «Kom ikke her og fortell oss at vi ikke klarer å gjøre noe med klimaproblemene! Vår generasjon arver en klode i krise. Og vi krever at noe blir gjort!»

https://www.facebook.com/katrine.lekang/videos/10163618807505461/

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*