NASA vs Donald Trump

1. juni – samme dag som president Trump kunngjorde at han trekker USA fra Paris-avtalen – offentliggjorde NASA, det føderale byrå for romforskning og en viktig kilde for klimakunnskap, en analyse som viser at april 2017 var den nest varmeste april på 137 år og 0,88 Celsius-grader varmere enn gjennomsnittlig apriltemperatur for årene 1951-1980. De månedlige analysene fra NASA bygger på data innsamlet ved 6300 meteorologiske stasjoner rundt om i verden.

Globalt kart over april 2017 viser at store deler av verden fortsetter å være mye varmere enn basisperioden 1951-1981. Bl.a. er Alaska mye varmere enn normalt. Kilde: NASA

NASAs nettsider om GLOBAL CLIMATE CHANGE finner du her: https://climate.nasa.gov

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Axel Larssen | 02.06.2017

    Hei!

    Dette bekrefter etter min mening at klimaforandringene har gått svært fort – og forsåvidt at de må ha vært forårsaket av menneskelige virksomheter.

    M.a.o. er det VELDIG viktig at det blir gjort noe aktivt med det!!

  2. Steinar Høiback | 02.06.2017

    Men vi må evne å se lyspunktene, og som Guttorm Grundt som det gode eksempelet, må vi jobbe for å redde det kapitalistiske system fra dagens mainstreame kapitalister, (hvis vi da ønsker det) dette belyses godt i dagen klipp fra Energi og Klima som forteller følgende:

    Exxon må rapportere på klimarisiko: Leiinga i ExxonMobil – verdas største børsnoterte oljeselskap – gjekk på eit historisk nederlag på årets generalforsamling. For første gang røysta eit fleirtal av aksjonærane for eit forslag som krev at selskapet frå og med 2018 må publiser ein årleg rapport som forklarar korleis klimapolitikk og energiomstilling framover vil påverke selskapets verdiar. 62 prosent av aksjonærane støtta forslaget, deriblant Statens pensjonsfond utland (SPU). I fjor fekk tilsvarande krav 38 prosent av røystene. Som denne oversikta frå den amerikanske tankesmia Ceres viser er ikkje Exxon det einaste oljeselskapet som i år har blitt møtt med skjerpa forventingar til klimarapportering frå aksjonærane. Inside Climate News har ein god artikkel som også forklarar kvifor dei store oljeselskapa strittar imot.

    Blant flertallet i generalforsamlingen finner vi New York State Pension Fund og også Church of England Investment Fund Rertirement Systems.
    Jeg tror sterke økonomiske grønne krefter som finnes i USA og andre land kan være av interesse å følge med på, jeg tror mange av de ønsker å være del av en økonomi som handler innenfor planetens tålegrenser.
    Selv om det ikke hørtes slik ut i går da Trump fremførte sitt skandaløse budskap, er det et faktum at Trump og jeg lever på samme planet. Jeg er sikker på at jeg bare har denne planeten å forholde meg til. I Trumps verden kan det være flere planeter -men ikke i min.
    God pinsehelg

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*