En sang for framtida

skyer

Bernt Erik Liland fra Rørvik har skrevet sangen «Som ein sky», om å passe på den sårbare jorda vår – sett fra året 2055, ikke så lenge til, og livet går videre med nye slekter, fordi noen bryr seg og engasjerer seg. Sangen er spilt inn sammen med døtrene, som i likhet med far er sterkt opptatt av at «vi låne jorda av dem som kjem ætte oss».

Bernt er bestefar og musiker, og har skrevet flere låter om natur, barnas framtid og fred. Blant annet skrev han Nord-Trøndelags «Tusenårslåt», «Ungan i Trøndelag», i forbindelse med tusenårsskiftet. Han har eget studio og spiller inn sang og musikk/instrumenter selv.

«Som ein sky» er en av flere låter som handler om å ta ansvar for livsgrunnlaget vårt.

 

Døtrene Karen og Ingrid Liland medvirker på veldig mange av sangene hans. Karen tar ambulansefagutdanning, mens Ingrid er selvstendig næringsdrivende. Begge to har drevet mye med musikk og drama og er engasjert i klima- og miljøkampen.

SOM EIN SKY
Tekst og melodi: Bernt Erik Liland

Æ va åtte år og va på tur i marka.
Æ gjekk hand i hand med´n oldefar.
Vi hørd på ein bekk som spelt og va så vakker.
Og æ va glad, og´n oldefar fekk ein klem.
Og året va totusenogfemtifem.

Refr.  Som ein sky vil æ fly og pass på Jorda.
Æ vil sjå og gi vann, og alt ska gro.
Det kjem mang ætte oss, og dem ska få det bra
vess vi vil.

Se hele sangteksten med besifring 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*