Ingen forbudsklubb, men …

budstikkaa bilde 2
Budstikka 1. februar: Hanne Lenth (t.v.), Christian F. Holst og Borger Lenth hjemme hos Gro Nylander og ektemannen Øyvind Almaas (bak) på Høvik. Foto: Joakim Enger

Besteforeldreaksjonens Fri-Februar-kampanje oppfordrer til å ta litt fri fra vanlige forbruksvaner. – Vi ønsker å bidra med det lille vi kan. Men vi er ingen forbudsklubb, forsikrer Gro Nylander når Bærum Budstikka er på besøk og får møte noen av aktivistvennene hennes. Koblinger mellom holdninger og handlinger er nøkkelen når vi skal skape endringer, sier en av dem, Borger Lenth, til avisen.

Se reportasje i Budstikka

Fri-februar betyr fri fra dårlig samvittighet, overforbruk og unødvendige utslipp, forklarer Gro Nylander, og ramser opp fem stikkord som begynner på B: biff, bil, bolig, billetter og butikk.

Besteforeldrenes kampanje får ros av lederen i Framtiden i Våre Hender, Anja Bakken Riise. – Det viktigste er å erfare at det er mulig å ha gode dager og samtidig spise litt mindre kjøtt, velge bort bilen når man kan og kjøpe mindre nytt. Positive erfaringer med dette kan videreføre en mer klimavennlig livsstil også resten av året, sier hun.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*