Budsjettstafetten: siste etappe med stor fellesmarkering

  • DATO: 
    06/12/2018
  • Klokkeslett: 
    kl 16:30 til kl 17:30
  • STED: 
    Eidsvolls plass

Fra den første markeringen, torsdag 25.10

Kjære medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon!

«Sammen for klima»-markeringene har vært holdt hver torsdag siden forslaget til statsbudsjett ble lagt fram. Det kom samtidig med rapporten fra IPCC som ble offentliggjort 8.10, og som viser hvilke raske og radikale endringer som må til i klimapolitikken for at temperatur ikke skal overstige 1,5 graders globalt.

I lys av dette er klimasatsingen i statsbudsjettet altfor svak. Vi har tolv år på å halvere verdens klimagassutslipp. Men i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 legges det bare opp til å kutte 17,6 % av utslippene fram mot 2030.  Derfor har BKA stått sammen med våre klimaallierte – Natur og ungdom, Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender, Greenpeace, Miljøagentene og Spire – om ukentlige protestmarkeringer mot klimasatsingen i statsbudsjettet. Se: På post ved Stortinget

Budsjettstafetten avsluttes med fellesmarkering 6. desember kl 16.30 – 17.30. Besteforeldrene har tatt på seg ansvar for to appeller og allsang. Alle som kan – bli med og vis solidaritet med de unge og kommende slekter!

Med hilsen
Linda Rundquist Parr, leder av Besteforeldrenes klimaaksjon, Oslo og omegn

Spre klimavett,
del denne saken!