Medlemsinnspurten

diafram med finn

Det har gått veldig bra, sier Finn Bjørnar Lund, landsstyremedlem med ansvar for oppfølging av vervekampanjen. – Vi opplever et stort engasjement for etterslekta sin framtid under trusselen av klimakrisa. Koronaen lammer ikke slik den gjorde en stund. Kanskje har den tvert om gjort oss mer bevisst på ansvaret for hverandre og fellesskapet?

Men noen glemmer …
Medlemstallet har passert 5300. Likevel er det fortsatt noen skjær i sjøen, sier Finn Bjørnar. – Utfordringen er at det bare er dem som har betalt for medlemskapet før 31.12. som teller. Litt for mange har fortsatt glemt oss. Så nå satser vi alt på å nå disse!

Finn Bjørnar sier der kan være mange grunner til dette. – Noen har vi problemer med å nå; andre har bare glemt eposten de fikk. Det er fort gjort. Vi i besteforeldregenerasjonen er litt i «avgangsklassen», det må vi bare innse. Livets lover styrer. Sjøl de mest engasjerte har grenser for hva de makter å henge med på. Men det er også yngre som har meldt seg som støttemedlemmer, og som glemmer, viser det seg.

– De som vet at de ikke har betalt sin faktura har ennå muligheten. Men det haster veldig! Det beste er å bruke nettbank og kidnummer, eller referanse. Men du kan også sende pengene til Vipps nr 136539 – der finner du ulike valgmuligheter, bl.a. kontingentinnbetaling.

– Nøyaktig hvor nær – eller langt fra – målet er vi nå? Hvor nervøs skal vi være?
– I skrivende stund mangler vi innbetaling fra rundt 300 eldre medlemmer og 90 av de nyinnmeldte. Firmaet som har vårt medlemsregister og som vi samarbeider med, lover å være på jobb også i romjula, slik at de får registrert alle innbetalinger før gonggongen slår. Men det blir spennende. Litt for spennende for en mann på 80, må jeg innrømme!

– Fortell oss enda en gang, hvorfor er det så viktig at vi kan skilte med 5000 medlemmer – betalende medlemmer! – per 21.12.2020?
– Dette er nedre grense som er satt, for å kunne søke på driftsstøtte fra staten. Og nå trenger vi det virkelig. Med flere tusen medlemmer blir det for mange administrative oppgaver. Det trengs ressurser og et sekretariat til å følge opp et økende antall lokallag, samarbeide med andre organisasjoner og ta vare på kontinuiteten når tillitsvalgte og andre frivillige avløses. Vi trenger også å bruke media mye mer aktivt.  

– Hvor mye vil det dreie seg om i årlig tilskudd?
– Det avhenger av antall medlemmer og lokallag. Men vi har grunn til å regne med noe mellom 1 og 2 millioner kr i året. For oss er det mye penger, som gir oss mange nye muligheter!

– Du har vært med i landsstyret i mange år. Vil BKA bli en annerledes organisasjon, når vi går fra 100 % frivillighet til å bli en vanlig mellomstor norsk organisasjon med generalsekretær og andre ansatte?
– Ja, vi vil bli annerledes – og forhåpentlig mer synlig og slagkraftig. Vi som er blant de eldste, er slett ikke sinker i klimakampen, slik mange tror. Men vi trenger en god og litt proffere organisasjon enn den vi har hatt, som kan frigjøre krefter til politisk arbeid, og for at vi skal utrette mer for dem som kommer etter oss. Det er selvfølgelig alltid en fare for at større organisasjoner ender opp med litt for mange passive medlemmer. Men slik jeg kjenner Besteforeldrene, tror jeg ikke det vil skje. Vi er en utålmodig gjeng med stor trang til å se at det skjer noe, og at det vokser i våre fotspor.

Moro på stand for Besteforeldreaksjonen: Finn Bjørnar Lund og Ola Dimmen.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*