Demonstrerte mot ny E6

demo trh 1
Tommelen opp for Besteforeldrene i Trondheim. Foto: Ola Dimmen

Det ble en fin markering i Trondheim i dag da Besteforeldrene viste sin motstand mot  motorveiplanen Trondheim–Stjørdal. Et veiprosjekt med negativ samfunnsnytte, som vil ødelegge matjord, gi økt trafikk, høyere hastigheter og økte klimautslipp, – men som alliansen Ap, Sp, FrP, KrF og Høyre likevel vil vedta i kveldens bystyremøte.

Flertallet i Trondheim bystyre – som tidligere har erklært «klimakrise» – sa i september i fjor høst ja til den nye motorveien. Men i mars i år fikk Besteforeldrene og Naturvernforbundet medhold i klagesak til Statsforvalteren, som kjente vedtaket ugyldig. Dermed kommer den opp til ny votering i bystyret, – dessverre med det samme bastante flertall som nekter å lytte til motforestillinger, og heller ikke vil forstå at veiprosjektet undergraver kommende planer om modernisering av jernbanen nordover – som de også vil ha, påstår de.

– Vi mener at kommunedirektøren bør fraråde planene på nytt, slik han gjorde forrige gang – fordi han ikke kunne se sammenhengen i det politikerflertallet står for, sier Idar Støwer, talsmann for BKA. I et innlegg i Midtnorsk debatt forteller han at flertallet har forsøkt å sukre motorvei-forslaget ved å henstille til Nye Veier AS om å redusere prosjektets klimagassutslipp i byggefasen med 30 prosent. «Dette er ønsketenking og vil uansett være underordnet den store økningen av klimagassutslipp som økt trafikkmengde og økt hastighet forårsaker.»

Varaordfører Mona Berger (SV) var takknemlig for støtten og markeringa. Her sammen med Idar Støwer.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*