Nede på stasjonen …

Bergen stasjon 19 april 6
Godt humør og mye latter i Bergen: BKA-ere iført nattlue for rundt på jernbanestasjonen med leke-nattog til Oslo!

Besteforeldrene i Bergen demonstrerte for nattoget i dag, og ble godt mottatt av de mange reisende på jernbanestasjonen. Men fikk også vite at de var på feil sted. – Gå mann! Her e vi jo togtilhengere hele banden, ta med banneret og dra te Flesland! – Og det er jo sant, sier lokallagsleder Janet Wiberg. Så det gjør vi neste gang!

Da BKA ellers i landet hadde sin felles nattogaksjon fredag for en uke siden, måtte bergenserne stå over, for det var buss for tog og tom jernbanestasjon. Men budskapet var det samme: Toget er klimasmart, energieffektivt og hyggelig. Rett nok kan det være en påkjenning med hele sju timer på dagtoget hvis du skal helt til Oslo. Men med nattoget sover du deg fra sentrum til sentrum, kommer fram utkvilt og med god samvittighet fordi du ikke har sluppet ut noen klimaskadelige gasser.

Regjeringa har i Hurdalserklæringa lovet å forbedre nattog-tilbudet. Problemet er at det i dag er for få sovekupéer, og at det er for dyrt. Og verre vil det bli med de planene Norske Tog har for innkjøp av nytt materiell. BKA har vist at antallet senger vil bli halvert. Det vil føre til at soveplassene alltid er utsolgt eller at prisene settes enda mye høyere enn i dag. På sikt kan dermed nattog med sovevogner forsvinne som reisealternativ i Norge.

Besteforeldrenes klimaaksjon ønsker:

  • Radikal forbedring av norsk jernbane, med overføring av midler fra veibudsjettet.
  • Regjeringen må overprøve Norske Tog og ta styring over nattog-tilbudet.
  • Nye nattog-strekninger må etableres. De gamle må få økt kapasitet.
  • Rask politisk handling: Bedre nattogtilbud er ikke avhengig av kostbar infrastruktur og nye skinneganger.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Jørn Ruud | 19.04.2024

    Helt nødvendig aksjon. Gledelig at den ble vellykket! Nattogtilbudet i Norge har blitt rasert i forhold til hva det var.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*