Lekebytteglede

Lekebyttedag Eidsvoll 200424 (1)
Fornøyde og blide besteforeldre på Eidsvoll: Helle Aasgaard, (t.v.) Randi Kirkebø, Anne Bergem

Alle trenger motvekt mot løp-og-kjøp og bruk-og-kast. Og aller mest de små som skal vokse opp og bli store mennesker som tar ansvar og sørger for at samfunnsskuta kommer på rett kjøl, i likevekt med ressursgrunnlag, klima og natur. Og da kan vel en lekebyttedag være en bra ting? tenkte BKA-erne på Eidsvoll. Morsomt dessuten!

Dagens lekebyttedag var et samarbeid med biblioteket og ble en ble en stor suksess, forteller Helle Aasgaard, som sitter i styret for Besteforeldrenes aktive og kreative lokallag i grunnlovsbygda. – Flere enn 40 voksne og mange barn møtte opp med fine leker som fikk nye eiere. Det var god stemning og ingen krangel mellom barna. Mange foreldre takket for initiativet, og flere fortalte om gode samtaler om bruk og kast i forbindelse med rydding og innlevering.
– Biblioteket er gull verd og viste seg på nytt å være en flott arena for denne typen arrangement. Ikke minst fikk vi i Besteforeldrenes klimaaksjon vist oss fram for bygdas innbyggere, som en verdiorientert organisasjon som setter søkelys på forbruk og gjenbruk – og gjør noe med det! Neste lekebyttedag planlegger vi å ha i tilknytning til den fæle «Black Week» til høsten. Kanskje en ide for flere lokallag?

Noen bilder fra dagen, tatt av Wilma Haagaas:

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

 1. Jarle Sylta | 20.04.2024

  Konsum

  Kjøpesenterets vareutvalg
  lokker folk fra alle samfunnslag.
  Her er noe for enhver smak.
  Happy shopping!
  står det på en inngangsplakat.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*