Et skittent nettverk

dirty network
En uvanlig jurist: Anita Halvorssen overrasket da hun kom med en thriller om miljøvern for fire år siden.

Miljøjurist, folkerettsekspert og forfatter Anita Halvorssen er norsk og amerikansk statsborger, bor i New York og er kontakt for Besteforeldrenes klimaaksjon, – slik du også kan lese på Amazon sin presentasjon av henne i forbindelse med nyutgivelse av romanen «The Dirty Network». Selv håper hun å få utgitt boka også på norsk.

The Dirty Network – presentasjon på Amazon:

A Moroccan journalist stumbles upon a story that can make or break her career … and her life. Zakia Karim receives a request to meet a former boyfriend, Elias, who works for an oil and gas company in Morocco. She doesn’t respond because her long-distance marriage to an American is already hanging by a thread. Less than a week later, Elias is incinerated in a fracking incident, which may not be an accident. She discovers the oil and gas company is cutting shady deals with someone in the government. The closer Zakia gets to the truth, the more danger she encounters. For security reasons, her family moves to the United States. But when she is accused of murdering a Scottish climate scientist in Iceland, Zakia must uncover the truth about the conspiracy, the Dirty Network, to save herself. (Anita Halvorssen is a certified Climate Reality Leader, and she is the contact person for the Norwegian Grandparents Climate Campaign (“Besteforeldrenes klimaaksjon”) in New York.

Intervju om bok og klimaengasjement

– Den 17. februar ble jeg intervjuet av Daniel Lucas i podkasten Book 101 Review. Samtalen begynte med at Daniel innledet med å fortelle om at jeg er folkeretts- og  klimarettsekspert og forfatter av romanen «The Dirty Network». Vi diskuterte bakgrunnen min, motivasjonen for å skrive om klimaendringer, og klimaendringenes innvirkning på ulike aspekter av miljøet. Fossilt brensel, klimagasser, avskogning, økende havnivå, osv. – problemene tårner seg opp, og jeg understreket behovet for kollektiv handling, og ikke bare det vi som enkeltindivider kan gjøre, selv om det er viktig nok. Vi diskuterte skriveprosessen jeg brukte, utfordringer og håp for fremtiden, klimarettferdighet og en renere planet. Mot slutten av intervjuet inviterte jeg lyttere til å lese romanen min som er et middel til å øke bevisstheten om klimaendringer. Boken kom først for noen år siden og er nå med noen få endringer publisert på nytt. Målet er å skaffe et norsk forlag å få boken utgitt på norsk.

Podkasten med Anita Halvorsen kan du lytte til HER. Du trenger ikke abonnement på Spotify, det er bare trykk på spilleknappen.

17. september 2023: Anita Halvorssen i klimademonstrasjon i heimbyen New York:
– Vi var utrolig mange mennesker, rundt 75 000 er det anslått. 300 organisasjoner. Jeg gikk sammen med Climate Reality Project, organisasjonen til Al Gore, den tidligere visepresidenten, der jeg også er medlem. Men jeg hadde på meg den røde hatten til BKA – selvsagt! Å gjøre noe mer enn bare skrive om klimaendringene slik jeg har gjort innenfor jussen – og også i romanen jeg har gitt ut, var en god følelse, slik som besteforeldreaktivister hjemme i Norge har gjort i over ti år. Det hjelper å faktisk gjøre noe istedenfor å bare klage på at vi ikke når klimamålene med dagens tempo!

Se også The Climate Crisis and Norway: Anita Halvorssen med foredrag i Den norske sjømannskirken i New York desember 2023.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 10.03.2024

    Gratulasjoner til deg, Anita, for boka som du har gitt ut.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*