Kulturen med på laget

bka ålesund lyrikk 2
Lyrikk-kveld september 2022: Fornøyde besteforeldre i Ålesund-biblioteket: Monica Eide, Eigil Bele og Karen Elise Matheson.

I seks-syv år har BKA i Oslo hatt sine populære «Lyrikk med klimablikk»-arrangementer på Det Norske Teateret. Og i år som i fjor har de fått følge av BKA i Ålesund og omegn. Det skjer på byens bibliotek, i et samarbeid også med Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Ålesund kulturskole bidrar og sørger for korte musikkinnslag.

Fireparts samarbeid

– Det er ikke alle forunt å ha samme tilgang til opplesere, forfattere og musikere som Oslo-laget. Likevel tenkte vi i BKA Ålesund & omegn, sammen med Ålesund bibliotek, at dette må vel også vi kunne få til, om enn i noe mindre format, forteller Eigil Bele. Han viser til arrangementet de hadde i fjor, med lokale forfattere, musikere fra kulturskolen og andre. Se Vellykka lyrikk-kveld

– Denne gangen har vi engasjert en lokal forfatter, Hilde Myklebust, sammen med bergensforfatteren Frode Grytten. Gevinsten vi har fra et samarbeid med de to andre organisasjonene og biblioteket, er åpenbar:

  • Vi får en gyllen time med lyrikk og musikk der klimaproblematikk står i sentrum.
  • Vi får styrket samarbeidsbånd mellom ulike miljøorganisasjoner. Dette så vi i fjor, der slikt samarbeid lett lot seg føre videre gjennom avisinnlegg og aksjoner, bl.a. i forhold til Wisting.
  • Programmet virker som en liten vitaminsprøyte i lagets engasjement for videre arbeid i felten. På samme tid gir det folk flest et bilde av at klimaarbeid er mer enn løpesedler, aksjoner og avisinnlegg.

– Et BKA-kinderegg, med andre ord, gjennomførbart enten laget er stort eller lite!


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*