Vellykka lyrikk-kveld

bka ålesund lyrikk 2
Lyrikk-kveld september 2022: Fornøyde besteforeldre i Ålesund-biblioteket: Monica Eide, Eigil Bele og Karen Elise Matheson.

Sammen med blant andre Natur og Ungdom arrangerte Besteforeldrene i Ålesund denne uka en «Lyrikk med klimablikk»-kveld. – Det ble et flott arrangement i Ålesundbiblioteket! forteller Monica Eide fra BKA. – Tre sunnmørsforfattere leste egne dikt og tekster; alle er med i Forfatternes klimaaksjon, – og viste oss verdien av kultur i klimakampen.

Kultur gir energi

«Arbeidet med vår tids største sak, å redde kloden vår, tar mange former. Her trengs det tydelige innspill fra flest mulig hold for å påvirke til handling. Her kan også litteraturen gripe inn» het det i pressemeldingen som gikk ut fra biblioteket på forhånd. Den lokket med «en drøy gylden time med gratis påfyll av kulturell inspirasjon for å dra klimaarbeidet videre med fornyet energi.»

Kari Nesdal fra Ålesundbiblioteket introduserte hver og en med grundig bakgrunnsinformasjon om person og diktning. Samuel Skrede med elev Lilja Brøgger Sandnes fra kulturskolen spilte innledningsvis og deretter mellom hver forfatter – og til slutt. Det ble veldige gode overganger mellom diktlesningene. Så var det Jon Ståle Ritland med egne dikt. Natur og Ungdom ved Meta Ipsen Sande som leste dikt av farfaren Hans Sande deretter Luna Kretchmer som leste på amerikansk det diktet som ble framført ved president Bidens innsettelse. Så Charlotte Riise og til slutt Marit Kaldhol, begge med egne dikt. De hadde begge også laget helt nye dikt til kveldens arrangement. Eigil Bele fra BKA ble takket av Kari fra scenen som initiativtaker til arrangementet.

Vel blåst! Hilsen Monica

Arrangementet onsdag 21. september var et samarbeidsprosjekt mellom BKA, Naturvernforbundet, Natur og Ungdom og Ålesundbiblioteket.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Pingback: Kulturen med på laget - besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikkbesteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*