Besteforeldre mot Wisting

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 20. okt 2022
  • AV:
    Redaksjonen
BKA løpeseddel Wisting

Sammen med en rekke andre aktører er BKA med på markeringer mot Wisting-planene i Barentshavet. Det skjer kommende uke, landet rundt, i byer fra nord til sør. – Det må legges press på politikerne, sier BKA-leder Linda Parr. – Men det gjelder også å vekke opinionen i forhold til et oljefelt med så mange negative følger som dette.

Generasjonsansvaret

Wisting er Norges nordligste oljefelt. Equinor jobber nå med å ferdigstille plan for utbygging og drift av Wisting-feltet innen utgangen av året. Hvis selskapet rekker fristen, kan utbyggingen bli omfattet av den gunstige oljeskattepakken Stortinget vedtok i 2020. Den innebærer at staten bærer nesten all økonomisk risiko for en utbygging som før oljeskattepakken ble vurdert som ulønnsom.

– I et generasjonsperspektiv er det et uakseptabelt prosjekt, sier Linda Parr. – Det bidrar til et villere, våtere og varmere globalt klima. De som har bidratt minst – barn og unge, og verdens fattige, vil lide mest, nå og i framtida.

«Vi er en bred allianse av organisasjoner og ungdomspartier som står sammen i kampen for et oljefritt Arktis. Lenge før 2058 og Wistings planlagte produksjonsslutt er det de unge som har tatt over styringa av landet og arbeidsplassene vi legger til rette for i dag. Det er de unge som må ta både de miljømessige og økonomiske konsekvensene av dagens feilslåtte oljepolitikk.» Fra felles erklæring fra 14 organisasjoner: Wisting-feltet blir høstens store oljeslag

Lokale aksjoner landet rundt

Facebook-sida for aksjonsuka finner du oversikt over stedene i landet der det planlegges ulike markeringer og informasjonsmøter, fra Oslo og Stavanger og fra Kristiansand til Tromsø.

Linda Parr oppfordrer medlemmene til å delta i markeringene, og gjerne også ta initiativ til nye. – Det kan evt. være i helt enkle former, med utdeling av BKAs løpeseddel om Wisting. Et problem i denne saken kan være at mange ikke kjenner til utbyggingsplanene og hva de kan føre til. Det har så langt vært lite i media om saken. I tillegg til løpeseddelen har vi derfor utarbeidet et eget faktaark på én A4-side. Begge deler kan printes ut og deles ut. Det trenger du ingen tillatelse til!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*