Påskelesning for politikere

Oslobenken 1 Kaski & Linda
En blid og fornøyd Kari Elisabeth Kaski (SV) mottar bokgaven. Alle foto: Ivan Chetwynd

I går gjorde BKA Oslo som BKA Hamar før dem: Oslobenken på Stortinget fikk en påskegave – Bjørn Samsets store klimabok 2070. Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den. Sammen med Miljøagentene inviterte vi politikerne til å ta imot boken utenfor Stortinget, og flere av dem dukket vennlig opp i lunsjpausen.

Mani Hussaini (Ap) var først ute. Han takket for boken og lovet å ta en alvorsprat med Jonas Gahr Større om klimasaken. Ellers var det bare politikere fra de små miljøpartiene som møtte frem: Ola Elvestuen (V), Rasmus Hansson og Lan Marie Berg (MDG) og Kari Elisabeth Kaski og Kathy Lie (SV). Bøkene ble overrakt av Emanuel, Isa og Benjamin fra Barnas Klimapanel.

I tillegg til boken fikk politikernes Barnas klimarapport for 2021, Vår tids største sak – barnas ansvar? De fikk også lov å skrive under på en spesiell fotball som er for dem som vil spille på laget «for sustainable development goals».

Arrangementet gjaldt oslobenken, men innlegg og appeller gjorde det klart at klimakampen ikke er noen lokalsak. Og det gjelder ikke bare klima, – naturkrisen er like viktig, sa Mani Hussaini. Benjamin fra Miljøagentene understrekte at det må være solidaritet på tvers av landegrenser og generasjoner (som det står i klimarapporten). Kathy Lie kunne fortelle at det planlegges flere miljøtiltak i Nordisk råd, der hun er med.

Kathy og Rasmus Hansson er allerede medlemmer av BKA – de andre ble oppfordret til å bli med, selv om de ikke har barnebarn ennå. Tjuefem BKA-ere med røde hatter og plakatvester var med på aksjonen – og benyttet også anledningen til å dele ut vervebrosjyrer til forbipasserende.

Og representantene som ikke møtte opp? De som har sagt at de ønsker å få boken (to fra Rødt og Guri Melby fra Venstre) vil få den på andre måter, forsikrer lokallagsleder Heidi Gretland.

Du kan lese Barnas klimarapport HER

Du kan lese om Bjørn Samsets bok HER


For Miljøagentene: Isa, Benjamin og Emanuel

Aktivister fra Oslo-laget sammen med noen av politikerne fra oslobenken – for anledningen også de iført røde aksjonshatter.

Lan Marie Berg (MDG) med «bærekraft-fotballen».

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Nina Weidemann | 01.04.2022

    Heia Oslo-laget – stå på💐!

  2. Bjørghild des Bouvrie | 01.04.2022

    Kjempebra aksjon! Bravo, Oslolaget!

  3. Eva Ormåsen | 03.04.2022

    Dette setter vi pris på; den gode ideen vår sprer seg! Fantastisk!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*