Broen 2022 – podkast3

rett fram 3

En rettferdig omstilling – hva betyr dét? Spørsmålet står på plakaten når fagbevegelsen, miljøorganisasjoner, kirka og forskere for åttende gang inviterer alle interesserte til den store Broen til framtiden-konferansen. Det skjer etter en ny rapport fra FN, som fastslår at det haster enda mer enn vi har trodd å få til en kursendring for samfunnet vårt.


Episode 3: Kan de som vil bruke og de som verne naturen bli med på samme lag?

Klimakrisa og naturkrisa må løses sammen og samtidig. Men hvordan gjør vi egentlig det? Andreas og Ingerid inviterer de to leirene i miljøbevegelsen i studio – teknologioptimistene og naturvernerne – for å høre hva de kan bli enige om. Bonus: En bonde som tenker litt annerledes. 

«Etter å ha vært i miljøbevegelsen, og vært en representant for den urbane kaffelatte-eliten, så jeg var forberedt på å bli dømt når vi kom utenfra uten bondeerfaring. Det motsatte skjedde» – Mari Gjengedal, bonde———————————————————————————
Møt dem som jobber med podkastene: den uoppslitelige klimaaktivist Andreas Ytterstad og Ingerid Salvesen, han professor ved OsloMet og hun journalist samme sted. De vil gjerne få tilbakemeldinger, høre dine meninger og ikke minst dine forslag til rettferdige klimakrav. Send gjerne lydspor (du kan bruke opptaksfunksjonen på smarttelefonen) til rettframpodkast@gmail.comVideoen er laget for OsloMet/Klimabrølet/Broen til framtiden, Klipp: Kristian Moe, Musikk: Hans Kristen Hyrve.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. GUSTAF FALK-SVENSEN | 01.04.2022

    HEI ! Vi må tenke nytt, når det gjelder produksjon av ELEKTRISITET og VARME! Vi bor på en planet som er glødende innvendig. Overflødig varme spruter ut fra vulkaner. JORDENS egen energi, venter på å bli tatt i bruk. DEN ER FOSSIL-FRI, og kan forsyne oss alle med alt vi trenger av ENERGI, i millioner av år!
    GEOTHERMISK produksjon av ELEKTRISITET, foregår i både USA og på ISLAND. Teknologien er kjent. Vi må sette vår industri i gang med å bygge slike anlegg, for å kunne sette dem opp flere steder i landet, for på den måten redusere transporten av ELEKTRISITETEN. Mange OLJEPLATTFORMER har ledige, tomme, brønner, som kan. skaffe dem egen KRAFT, på sokkelen. DENNE KRAFTEN ER FOSIL-FRI !
    HVORFOR HAR INGENN TENKT PÅ DETTE??? VINDFRAFT FORRURENS! MVH. Gustaf

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*