Mot motorvei på Møre

Alesund lørdag 1

I dag var Besteforeldrene i Ålesund på gata, med egen løpeseddel mot motorveiplaner. – Været var ikke på vår side, kaldt og ufyselig, forteller lokallagsleder Fride Rudi. Men mange tok imot og sa seg enige. – Og så fikk vi besøk av en herlig guttegjeng, som ikke la skjul på sin begeistring for de miljøengasjerte damene. Det varmet!

Kjekt på stand

BKA i Ålesund og omegn har stand første lørdag i hver måned, på en fast plass i byen der det reker mye folk forbi. – Dermed vet også medlemmene når det er aktuelt å stille opp, hvis de kan og vil. I dag var det bare tre av oss, det pleier å være flere. Men dette er jo en frivillig sak, understreker Fride. – Folk må stille opp og være med fordi de har lyst – ikke på grunn av noe slags press. Det er aktivitet god nok å være såkalt passiv medlem. Men selvfølgelig er vi glade for alle som vil gjøre en ekstra innsats, og være med på stand – med eller uten rød hatt!

– Det jeg kan si hvis noen kvier seg for å møte motstand – eller likegyldighet, så er det ganske ubegrunnet faktisk. Store og små bejaer engasjementet vårt for å ta vare på klima og miljø. Dagens løpeseddel, med hovedfokus på motorveier, fikk god respons. Politikerne våre må ta inn over seg at det vokser fram en ny bevissthet om naturens betydning for en levelig planet! Se løpeseddel: Firefelts motorveier – nei takk!

Begeistra ungdommer

Fride Rudi forteller ellers at lokallaget arrangerer åpne møter på Ålesund bibliotek Moa for alle interesserte, ikke bare medlemmer av BKA. Nylig hadde de et foredrag om «smartbyen Ålesund» og kollektivtransport, neste gang er det fylkeskommunen som kommer for å presentere sin grønne strategi.

– Det viktigste er at vi får vist at også vi bryr oss og er engasjert. Dagens eldre sitter ikke i gyngestolen og ruger på gamle minner eller sukker over verdens dårskap. – Det gjør godt å møte slike som denne guttegjengen i dag. De var ute for å feire bursdag, fortalte de. Helt spontant kom de bort og ville være sammen med oss. De var så begeistra for de røde hattene at vi lot dem kjøpe med seg hver sin – til 1/2 pris. De mente bestemt at de vil gå med den. Litt uhøgtidelig gratisreklame er ikke å forakte!


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Bjørghild des Bouvrie | 02.04.2022

    Veldig bra, Ålesundværinger!
    Vi må bli kvitt planene for disse monsterveiene.
    Lykke til videre!

  2. Linda Rundquist Parr | 03.04.2022

    Dette var motiverende å lese og ikke minst å se Ålesundlaget sammen med guttene som setter pris på innsatsen til BKA. Motstand mot firefelts motorveier er en viktig sak å flagge. Det er så mange vektige argumenter mot. Bra jobbet til dere i Ålesund!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*