Ha en god påske!

steinar rund 4

For mange av oss har den etter hvert lange korona-perioden blitt en tid der vi ikke helt vet hva vi skal gjøre. For en gruppe som Besteforeldrenes klimaaksjon – som har lagt så stor vekt på synlighet og tilstedeværelse, – er det nærmest blitt en lockdown, sier Steinar Winther Christensen. Likevel skjer det mye nytt og positivt i BKA-regi!


Kjære BKA-medlem!                                           Oslo, 31. mars 2021

Vi lever i en rar tid. Venner og familiekontakter må legges på is. Vi barrikaderer oss bak masker og holder oss inne. Maskemumler i våre smarttelefoner og snubler ned trapper. Også BKA er egentlig i lockdown. Men i det stille lever vi i beste velgående. Og utrolig nok er vi kommet styrket ut i denne koronatiden.

Etter den vellykkede vervekampanjen i fjor høst er vi nå ca 5600 medlemmer. Vi er klare for å søke statlig finansieringshjelp fra neste år. Ingen organisasjon av vår størrelse lar seg over tid drive uten ansatte. I januar begynte Silvia C. Leine fra Oslo som vår ansatte sekretær. Hun har tatt oppgavene på strak arm. Samarbeidet med Bjørghild og oss andre fungerer på alle måter, og vi er strålende fornøyde.

Over påske avtaler vi med Andrew Kroglund som vår nye daglig leder. Hans kompetanse på miljøspørsmål og hans bakgrunn gjør oss optimistiske på vår profilering fremover. Han begynner i jobben 15. august.

Da står et viktig stortingsvalg for døra. Et viktig klimavalg, og vi er begynt å forberede oss. Selv om det er en stund til vi igjen kan stå på gata, dele ut løpesedler og minne velgerne om å ta ansvar for barn og unges framtid. Lokallagene møtes nå en gang i måneden – på «zoom», selvsagt – for å diskutere felles utspill og utfordre de politiske partiene.

Og ikke å forglemme: Den 26. mars klaget BKA Høyesteretts dom i klimasøksmålet inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen. Vi tror at EMD er mer fristilt norsk olje- og gasspolitikk enn Høyesterett. Vi ønsker vi særlig å prøve ut forholdet til artikkel 2 (retten til liv) og artikkel 8 (retten til privatliv, familieliv og hjem) i menneskerettighetskonvensjonen. Se mer om dette på nettsida vår.

Trenger du en litt annerledes påskelektyre, forresten? Da vil jeg anbefale BKAs nye, spennende digitale hefte: «Samferdsel for framtida med moderne jernbane». En egen jernbanegruppe har jobbet med dette et halvt års tid, og resultatet er en sjelden god utfordring til norsk vanetenking. Politikere – og velgere – må skjerpe seg! Det vil vi hjelpe dem med!

– Det skjer altså masse positivt i organisasjonen vår, Besteforeldrenes klimaaksjon.
– Og hva med deg? Hva med å fortelle om BKA eller verve et nytt medlem?
– Vi trenger deg og alle som tror på «BARNAS KLIMA, VÅR SAK»!
– På vegne av landsstyret ønsker jeg deg en riktig god påske!

Vennlig hilsen
Steinar Winther Christensen
leder Besteforeldrenes klimaaksjon

Foto: Anine Dedekam Moldskred

 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Gro Nylander | 01.04.2021

    Jeg må igjen berømme vår aktive leder Steinar. Godt støttet av arbeidsutvalget, og spesielt Finn Bjørnar, har han sørget for å få på plass en timebetalt sekretær– og en lovende 80 prosent daglig leder kommer. Det betyr at en betydelige arbeidsbyrde løftes av skuldrene til de mest aktive i BKAs ledelse. De fleste av oss i organisasjonen er jo ikke helt unge, selv om vi er fulle av idealisme og pågangsmot – og bekymring for etterkommernes fremtid. God påske til alle! Beste hilsen Gro

  2. Rudi Kessel | 01.04.2021

    En perlemor av kjempegode nyheter, de kom ramlende inn på rekke og rad. Skulle tro det var en aprilsnarr – men det er nok ikke det. Tommelen opp!
    God påske til alle, selv i disse rare tider.
    Rudi Kessel

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*