Pinlig fra professorer

klimarealistene

I samband med ankesaken som snart kommer opp for Høyesterett, har de såkalte «Klimarealistene» sendt inn et eget prosesskriv. Det er på hele 64 sider, og underskrevet av rundt 20 professorer. – Jeg nøler ikke med å si at dette er folk som ikke har fulgt med i timen. Det er rett og slett pinlige saker, sier Hans Martin Seip. Han har også bedt Det Norske Videnskapsakademi om å se på saken. 

Professor emeritus i miljøkjemi, Hans Martin Seip, har i mange år arbeidet med klimaforskning og formidling. Fra 2006 til 2015 satt han i styret for Besteforeldreaksjonen.

Misbruk av titler
Selv om det er mest vrøvl og misforståelser, er jeg usikker på om det ikke kan så en liten tvil hos noen, sier Hans Martin Seip. Det er jo undertegnet av en gjeng professorer.  To av dem er medlemmer av Videnskapsakademiet – som jeg mener bør si klart fra og be dem trekke dette prosesskrivet. Akademikere som bruker utdaterte publikasjoner og utelater viktige nye forskningsresultater, må ikke upåtalt få lov å bruke sine titler på denne måten.

Seip er i og for seg ikke bekymret for at Høyesterett skal la seg påvirke. Regjeringsadvokaten har erkjent realitetene bak klimaendringene både for tingretten og lagmannsretten. – Men det er kanskje ikke hensikten heller, sier han. Først og fremst må dette forstås som ledd i den desinformasjonskampanjen klimarealistene/fornekterne/forvirrerne har drevet gjennom mange år, og som uten tvil har bidratt til at norsk klimapolitikk er så lite effektiv. Nordmenn flokker seg om klimafornekter-sider på facebook, har jeg hørt. Vi er i verdenstoppen på dette området, ifølge en stor internasjonal undersøkelse. Bare USA og Saudi-Arabia har en større andel fornektere.

Klimarealistene nettside med presentasjon av prosesskrivet finner du HER. Hans Martin Seip har sendt inn en lengre kommentar som du også kan lese på samme side.

Desinformasjonskampanjene fra klimafornekterne er en trussel mot våre barnebarns framtid.

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Steinar Høiback | 06.10.2020

  Ja riktig Hans Martin, dette er pinlige greier.
  Takk for at du står frem og fronter det som er fremlagt av fagfelle vurderte vitenskapelige fakta, desinformasjonskampanje de lux fra de såkalte realistene. Føler skam når jeg leser det de skriver. Skam over hva de søker å så tvil om og skam over det store sviket de utfører mot kommende generasjoner.

  Igjen, takk Hans Martin.

 2. Bjørghild des Bouvrie | 08.10.2020

  Tusen takk, Hans Martin!
  Så flott at vi har deg blant våre tropper!
  Da kan vi andre sove litt mer rolig.
  Bjørghild des Bouvrie

 3. Kristin Aspelund | 17.10.2020

  Tusen takk og gratulasjon til deg Hans Martin !
  Leste for et par dager siden at Høyesterett avviser Klimarealistenes Prosesskriv til Høyesterett !

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*