En klimaaktivist snakker ut

abc bm bakke 1
Bente Marie Bakke, nestleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, som alltid sammen med sin trofaste Bruno. (privat bilde)

«Nå står ikke verden til påske!» Bente Marie Bakke i Besteforeldrenes klimaaksjon er både overrasket og glad når hun får se at ABC Nyheter på lørdag har lagt ut et stort intervju med henne. Det er det tredje i en serie om klima, som startet med Per Espen Stoknes, deretter Kaja Nicole Mainardi. Journalist Elisabeth Bergskaug har laget en rekke interessante reportasjer om miljø og klima for avisen.

Sinne, motivasjon og humør
Bente Marie Bakke (77) har vært opptatt av miljøvern siden hun satt på Stortinget for Høyre på 80-tallet. Engasjementet har vokst seg større med årene, og hun er blitt mer og mer aktivistisk, sier hun til avisen. – Årene har gått, og vi har forsømt alle muligheter til å gjøre noe som monner!

– Jeg forstår at folk ikke kan ta på seg byrdene av dette, når politikerne og verdens ledere ikke gjør det. Da er det veldig lett for folk å tenke at det ikke spiller noen rolle hva de gjør. Og det gjør det jo. Men det spiller en liten rolle hva folk gjør når de ikke får pålegg fra myndighetene å leve på en annen måte.

– Vi må vi faktisk innrette oss bærekraftig på den ene kloden vi har. Situasjonen er helt dramatisk. Jeg er så sint over at ledende politikere ikke tar dette innover seg!

Men fellesskapet i Besteforeldrenes klimaaksjon betyr enormt mye for henne. Det hjelper å holde motivasjonen og humøret oppe. Der møter hun andre fra sin egen generasjon som er opptatt av de samme tingene som henne, forteller hun til journalist Elisabeth Bergskaug i ABC Nyheter.

Bente Marie Bakke i front med klimahunden Bruno, aksjonerer foran Stortinget med besteforeldre og skolestreikere for klima.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*