Videoreportasjer fra ankesaken

fra rettssak

Tirsdag 5. november starter Borgarting lagmannsretts behandling av ankesaken i klimasøksmålet. Samme kveld kommer første nyhetsbulletin og reportasje med Steinar Winther Christensen, pensjonert advokat og leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. De vil komme daglig så lenge rettssaken varer, og gi medlemmer og andre interesserte førstehånds informasjon om utviklingen i saken.

Saken starter kl 09.00 i sal K31 og varer til kl 15.00. Sju dager er satt av. Lagmannsretten holder til i Keysersgt.13. Salen er liten og saken streames derfor til et lokale i Thon hotell i Universitetsgt like ved. Oppslag om dette utenfor lagmannsretten.

Knut Bryn fra Besteforeldreaksjonen, som lager videoreportasjene med Steinar, tar et lite forbehold om at han kanskje ikke kan være til stede hver dag. – Men de som følger oss, skal få et godt bilde av det som skjer, lover han. Redaktør for nettsida, Halfdan Wiik, viser til at vi gjorde det på samme måte i første runde, da saken gikk for Oslo tingrett i november 2017. – Det fungerte fint, og mange satte pris på å få disse små daglige reportasjene. Jeg var imponert over Steinar som på sparket, ved avslutning av hver dag i retten, evnet å formidle de vesentlige poengene på en så grei og kortfatta måte.

De sju videoreportasjene fra tingretten 2017 kan du fortsatt se her:
https://www.youtube.com/channel/UCQP3TRs0NfaDB4ckglxdHUg/videos?disable_polymer=1

Et eksempel, fra dag 3 da saksøkernes advokater kom med sine hovedinnlegg:

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Tone Bergli Joner | 01.11.2019

    Dette er jo en eventyrlig viktig rettssak å følge i Keysers gt 13, så det blir vel fullt i sal K 31 den 5. okto fra kl 9-15. Da får vi gå til Thon hotell, i Universitetsgt like ved.
    Tone

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*