Marsjerer igjen for klimaet

cottis arr hamar

For 10 år siden gikk høgskolelektor Thomas Cottis 160 km alene til fots fra garden sin på Løten til Oslo og Stortinget for å kreve klimakutt så det monner. I går la han ut på ny klimamarsj langs den samme ruta. I Hamar ble han møtt av støttespillere og representanter fra Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, lokale politikere og Besteforeldrenes klimaaksjon. Flere fulgte Thomas videre sørover.

Støtten til Thomas var stor og på Hamar ble det holdt appeller fra unge og gamle.

I 2009 hadde Thomas Cottis med seg en plakat med påskriften «Gi barna et levelig klima». Men klimakravene han leverte statsminister Jens Stoltenberg den gangen er ikke innfridd – faktisk har utslippene økt (bortsett fra en liten nedgang i 2017). Han mener det haster mer med å gjøre noe, og har endret teksten til. «Gi deg og barna et levelig klima».

Mandag 4. november rundt klokka 17.00 regner han med å være framme i Oslo, og skal overrekke brevet sitt: Til det norske Storting Han kom til Hamar før planen, så han er ikke i tvil om at tidsplanen vil holde. Fredag går marsjen fra Tangen til Eidsvoll, der det på lørdag kl 11 blir en grunnlovsmarkering ved Eidsvollbygningen, før han går videre til Jessheim, Køfta og Hellerud på søndag. Detaljplan mandag:

Tre regjeringer har fullstendig sviktet sitt ansvar for oss sjøl og våre barn, hevder Thomas Cottis, som er lektor i landbruksfag og klimakunnskap ved Høgskolen i Innlandet.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Inger-Beth Sandham | 01.11.2019

    Dette er bra! Engasjementet hans er svært troverdig – kommer både fra hodet og hjertet! God tur Thomas!

  2. Odd Hass | 01.11.2019

    Takk for hyggelig møte i Jernbaneparken på Hamar og flotte appeller! Lykke til og god tur videre 😊

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*