Drammenspolitikerne må svare for seg

Dagsavisen Fremtiden 15 august: «50 års aldersforskjell til tross, Vilde og Turid er hjertens enige: Det finnes ingen planet B! Nå inviterer de byens unge til klimapolitisk utspørring. Heldigvis ser det ut til at stadig flere skjønner hvor viktig klima er, men for å få saken mer opp på den lokale dagsorden håper vi de unge er nysgjerrige på hva slags klimapolitikk de forskjellige partiene faktisk står for, sier Turid Lilleheie (67), fra Besteforeldrenes klimaaksjon. Hun og Vilde Solberg (17), fra Fremtiden i våre hender, håper elevene fra de videregående skolene har mye de ønsker å spørre lokalpolitikerne om under utspørringen de arrangerer i Kino City 28. august.»

Vekke politisk vilje
Bak initiativet står Klimagruppa i Drammen, som i tillegg til de to organisasjonene inkluderer Naturvernforbundet, Drammen kvinnesaksforening, KFUK-KFUM samt flere andre ildsjeler

– Det er tross alt de unge som kommer til å styre både Drammen og landet i framtida. Dette arrangementet vil forhåpentligvis føre til at flere får lyst til å bruke stemmeretten sin – og velge til beste for klimaet, sier Solberg og Lilleheie til Dagsavisen Fremtiden. De roser skolene for at de evnet å ta arrangementet på hælen, til tross for at det ikke ble planlagt før rett før sommerferien. – Det tyder på at de også ser miljø og klima blant de viktigste sakene, og i dette forumet er klimasaken eneste tema. For å snu utviklingen behøves politisk vilje.

■ De lokale medlemmene i Klimavalgalliansen har invitert samtlige politiske partier i Drammen til å svare på spørsmål fra byens videregåendeelever, i Kino City fredag 28. august fra klokken 12.00 til 14.00.

■ Det er skoleungdommen som skal stå for spørsmålene til politikerpanelet, men arrangementet er åpent for alle.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*