TV-aksjon for regnskogen

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    tirsdag 18. aug 2015
  • AV:
    Redaksjonen

logo TV-aksjonen 2TV-aksjonen NRK 2015 går til arbeid med å redde regnskog. Besteforeldrenes klimaaksjon er av Regnskogfondet invitert med som samarbeidspartner. Pengene som samles inn skal redde et regnskogområde større enn hele Norge og Danmark til sammen. Det er naturlig og riktig at vi er med på dette, sier styreleder i Besteforeldreaksjonen, Halfdan Wiik. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. Han håper mange vil melde seg som bøssebærere.

Vår felles framtid
Verdens regnskoger er under et voldsomt press, og hvert minutt forsvinner store regnskogsområder – for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen og lever av ressursene der, er konsekvensene umiddelbare og dramatiske: De mister hjemmet sitt.

Årets TV-aksjon skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, Kongo og Ny-Guinea.

Gjennom årets TV-aksjon skal vi bevare regnskogen for vår felles framtid og for de menneskene som har regnskogen som sitt hjem.

Regnskogfondets arbeid viser at der urfolk har fått rettighetene til sitt eget landområde, der står skogen. Derfor samarbeider Regnskogfondet tett med menneskene som bor i regnskogen om rettighetsopplæring, advokatbistand, utvikling av alternative inntektsveier og hjelp til skogovervåking.

Les mer om Regnskogsfondet og hva pengene fra TV-aksjonen 2015 går til: http://www.blimed.no/tv-aksjonen-2015

FOR DEG SOM VIL VÆRE BØSSEBÆRER: http://www.blimed.no/tv-aksjonen-2015/bli-boessebaerer

Plakat regnskog

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*