Stor oppslutning mot Statoils tjæresand

Bilde_1

Et tog av 50 besteforeldre troppet 17. april 2012 opp på Statoil-kontoret på Vækerø i Oslo. I spissen gikk Bente Bakke fra Besteforeldreaksjonen og Samisk Kirkeråds leder Anne Dalheim. Statoils pressetalsmann Bård Glad-Pedersen fikk overrakt et brev til Statoils styre, undertegnet 28 organisasjoner, som representerer en stor bredde i norsk samfunnsliv. Les brevet til Statoil.

– Regjeringen vil ikke instruere Statoil om å trekke seg ut av canadisk tjæresand, og mener dette er styrets ansvar. Derfor har vi skrevet et brev til styret og ber dem bruke makten sin til å trekke Statoil ut av verdens mest skitne oljeutvinning. Da kan vi slippe å skamme oss over å være norske, og barnebarna våre kan få en tryggere fremtid, sa Bente Bakke da hun overrakte brevet til Bård Glad-Pedersen.

Anne Dalheim understreket i sitt innlegg at Kirkemøtet dagen før hadde gitt sin støtte til kravet om at Statoil skal trekke seg ut av tjæresandprosjektet. Kirkerådet har også bestemt at det kirkelige Opplysningsvesenets Fond skal la etiske retningslinjer gå foran økonomisk gevinst. Det betyr at også dette fondet vil trekke seg ut som aksjonær i Statoil hvis Statoil ikke trekker seg ut av canadisk tjæresand.

Dalheim la vekt på at hun synes Norge og Statoil opptrer med en utålelig dobbeltmoral. – – Tjæresandvirksomheten ødelegger livsgrunnlaget for store deler av urbefolkningen i provinsen Alberta i Canada, sa hun.

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

!Vær den første til å kommentere

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*