Besteforeldreaksjonen i vekst

BKA klimastafett
KREVER KLIMAANSVARLIG STATSBUDSJETT. Mange besteforeldre er med på markeringene foran Stortinget hver torsdag kl 08. Foto: Kristian Rangnes / "Too good to go"

Nye medlemmer strømmer til Besteforeldrenes klimaaksjon, som i det siste har markert seg tydelig i striden om neste års statsbudsjett. Det gleder nestleder Gro Nylander, som har snakket mye om viktigheten av å bli flere, for å øke presset på myndighetene. – Vi vet at den største trusselen mot barna våre er global oppvarming. Vi kjenner en moralsk plikt og et sterkt ønske om å beskytte dem!

Store utfordringer
Barn har ikke bidratt til klimaforandringene, sier Gro Nylander. De kan heller ikke begrense klimaskadene. Det kan bare vi! Men da trengs framtidsretta politiske beslutninger, slik regjering og Stortinget har mulighet for blant annet nå i statsbudsjettet.

– Besteforeldreaksjonens misjon er å påvirke og støtte politikere som tar de modige beslutningene – slik vi nylig gjorde da vi demonstrerte til støtte for bomring og færre biler i byene. Det er for mange et upopulært tiltak, selvsagt, men nødvendig. Det vi må kunne vente av våre politikerne, er at de følger dette opp og viser at de tar de store strukturelle problemene på alvor. Det betyr slike ting som en klar begrensing av motorveiplaner og stopp i all videre planlegging av nye rullebaner på Gardermoen og Flesland. Samtidig, på den positive sida: omprioritering av midler for storsatsing på moderne jernbaneløsninger, bybaner, osv. Folk må få alternativer og reell mulighet for å velge miljøvennlig.

Fakta og følelser
– Dette skjønner jo alle opplyste mennesker. Men skal politikerne bli modigere i sine beslutninger, må de ha en sterkere opinion i ryggen. Her har vi en viktig jobb å gjøre som aktivister. Og da er det min overbevisning at mennesker best vekkes av smil, latter og klump i halsen så de åpner opp for å ta imot budskapet, sier Gro Nylander. Vi skal selvfølgelig ikke unnlate å snakke om klimaalvoret. For det er veldig alvorlig! Men vi bør prøve å gjøre det på vår egen «besteforeldre-måte» – dvs. ikke dynge folk ned i tall og fakta og fremmedgjørende ord og vendinger, men tale til hjertene!

Se Gro Nylanders innlegg under dialogmøtet «Stortingstalaoan» om klima som ble arrangert for litt siden:

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*