En ny eldrebølge!

melbu-1-mai-1
Vi trenger en bølge av stolte besteforeldre som bryr seg – som her på Melbu i Vesterålen, i 1. maitoget med barn og barnebarn!

Vi trenger en ny eldrebølge. Barna trenger det. Klimaet, jorda og alt som lever trenger det. Vi som er eldre har ikke bare et spesielt ansvar, – vi har store muligheter, sier Linda Parr, leder i Besteforeldrenes klimaaksjon. Hun er glad organisasjonen har passert 7000 medlemmer. Men vi må bli enda mange flere. DU kan gjøre en forskjell!

 – Til alle som bryr seg!

Bryr ikke alle godt voksne seg om hvilken verden vi overlater til de unge og alle andre som kommer etter oss?

Jeg tror det. Og når man først bryr seg, er neste spørsmål – hva vi kan gjøre med det? Det hjelper å ikke reise langt og for ofte, å kjøpe mindre og reparere det man har. Den som bryr seg, kan også ønske at våre folkevalgte legger til rette slik at de miljøvennlige valgene blir enklere og billigere. Og da må man finne ut hvilke partier som er best på dette, og stemme på dem ved neste valg.

– Kanskje den som bryr seg, også får høre om oss i Besteforeldrenes klimaaksjon, – at vi er en tverrpolitisk organisasjon som nettopp arbeider med å påvirke folk og folkevalgte til å innse hvilke grep som må til for å redde klima og natur. Mange har allerede meldt seg inn.

Det er supert. Men vi må bli enda mange flere for å skape en ELDREBØLGE FOR KLIMA som får båten vi alle sitter i, på rett kjøl!

Du kan merke deg: Vi har laget en fin verve-løpeseddel om hva vi som klimabesteforeldre står for, hva vi driver med og hvordan man kan bli medlem. Alle kan bestille den, og det koster ingenting å få en bunke sendt hjem til seg. Gå til: BKA materiell Eller du kan bare sende en e-post til: post@besteforeldreaksjonen.no 

Å melde seg inn er å vise solidaritet med våre barnebarn og deres barn og barnebarn. Det er å bli del av et herlig lag av engasjerte folk med et vell av livserfaring. Det er å kunne holde deg oppdatert gjennom vår nettside og aktiviteter i våre lokallag og grupper, over hele landet. I sommer blir BKA å se på stand under Arendalsuka der vi lanserer en artikkelsamling om nye måter å tenke økonomi på til fordel for klima og natur.

Og ikke minst: medlemskap i BKA er en håndsrekning og en oppmuntring til yngre folk som tar kampen. Det kan du være stolt av! Eri Melhus, sentralstyremedlem i Natur og Ungdom, sa det slik til vårt landsmøte i Oslo nylig: «BKA gir håp og minner oss unge på at de eldre generasjonene også er opptatt av vår fremtid. Dere beviser at klimaengasjement ikke bare er et ungdomsopprør, men noe som angår oss alle. Vi i NU er takknemlige for å ha dere i BKA i ryggen på demonstrasjoner, høringsuttalelser og alt annet vi jobber med.»

Så, kjære deg som leser dette. Du som bryr deg! Bli medlem eller verv et nytt medlem. Helst i dag, gjerne i løpet av juni eller i hvert fall i løpet av sommeren. Vi er 7105 medlemmer pr. 29. mai. Hver eneste én betyr mye, det gjør en forskjell og øker vår mulighet for innflytelse: 7106, 7107 … 8001, 8002, 8003 …


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*