For menneskenes jord

Birigitte avskjed
Fra konserten 15. mai i Josefine viseklubb, sammen med Knut Reiersrud og Eli Helland. Foto: Einar Dahl (fra Facebook)

15. mai hadde Birgitte Grimstad sin ‘avskjedskonsert’ på en fullsatt Josefine viseklubb. – Det var å utfordre skjebnen litt, men det gikk bra! Hadde med meg flotte musikanter, og et barnebarn som sang egne låter, forteller hun. Mange av sangene er de samme som du finner på et nytt album utgitt av Besteforeldrenes klimaaksjon.

– Jeg er veldig sliten nå etterpå, innrømmer Birgitte. – Men det var viktig for meg, og nå kan jeg endelig se framover og konsentrere meg om mitt bokprosjekt. Jeg vil fortelle om et crazy frilanserliv, og alt det rare man kommer borti som artist!

Tidligere i år kunne både hun og BKA juble, da CD-en «Vi må bli gode mot menneskenes jord» ble utgitt på nytt, etter lenge å ha vært utsolgt: 30 viser og sanger, en perfekt gave til deg selv, til venner, og til arbeidet for å ta vare både på miljøet og vår egen menneskelighet. Albumet er også tilgjengelig på strømmetjenester som Spotify, Apple mfl.

«Ideen om denne plata dukket opp på landsmøtet til Besteforeldrenes klimaaksjon på Sørmarka 2011. Der framførte Birgitte Grimstad et lite program, og etterpå var det noen som sa – i begeistring: Tenk om vi kunne få disse visene på CD! – For meg var dette veldig inspirerende, forteller Birgitte, jeg som aldri hadde trodd at jeg skulle gå i platestudio igjen! Men det er jo det med sirkushesten og lukten av sagmugg, vet du. Det var dessuten en sjanse til å få samla en del av de tekstene som har betydd enormt mye for meg selv opp gjennom alle årene som artist.»


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*