Video med budskap

vimeo videoer

Visste du at Besteforeldrenes klimaaksjon har vår egen videokanal? Du finner den her: vimeo.com/bkanorge Og som du vil se – den har et høyst varierende innhold, med blant annet videoopptak fra demonstrasjoner og møter i regi av BKA, samtaler og foredrag, og også instruktive temafilmer der barn kan lære om natur- og miljøsaker.

Samtlige videoer er laget for BKA av Ivar Minken. Han bor i Gjerdrum utenfor Oslo, er pensjonert realfaglærer og har arbeidet både i skolestua og med utvikling av nettbaserte læremidler. – Video er suverent for formidling og kan nå ut til mange, sier han. Vi har gjort det viktige valget å bruke Vimeo, en videodelingstjeneste som er et reklamefritt alternativ til YouTube, men som ellers funker like greit og slik folk er vant med.

Noe av det siste Ivar har laget, er to samtaler om FNs klimatoppmøte. Hva skjedde egentlig i Dubai? Hva kan vi vente i fortsettelsen, og hvilken rolle har pressgrupper som Besteforeldrenes klimaaksjon og andre fram mot det viktige klimatoppmøtet som om to år skal holdes i Brasil? Dette og mer kom det til å dreie seg om da BKA-nestleder Øyvind Wistrøm satte seg ned med Svein Tveitdal, som er tidligere direktør ved FNs miljøprogram UNEP, og som har fulgt klimatoppmøtene på nært hold, siden COP3 i Kyoto 1997. Under COP28 i Dubai var han utsending for BKA og Forum for utvikling og miljø.

I en annen sammenheng har den ivrige friluftsmannen Øyvind Wistrøm tatt med seg barn på tur ut i det grønne, der de stopper opp og undrer seg over ting de finner langs veien. Østersskall i fjæra, eller en gammel trestubbe, kan fortelle oss mye om det som skjer i en natur i forandring, og der nye forandringer venter med stigende global temperaturer. – Vi har valgt å lage en liten serie med tre små videostubber, forteller Ivar Minken. – Hver video er på et par minutter bare, og bør egne seg godt som utgangspunkt både for videre samtaler, i heim og skole, og for egne turer i skog og mark.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*