Gjenbruksfest

kjøp mindre klev mer
KJØP MINDRE, LEV MER! – Heidi Leite, Silvia Kriz og Berit Zachrisen på klimavandring i Stavanger.

Lørdag 4. mai blir en merkedag hvis du bor i Stavanger og er opptatt av ressurser og sparing. Da setter Besteforeldrene søkelys på kjøp og kast-kulturen – ved å vise fram gode alternativer. Sammen med andre lokale krefter arrangeres en stor markering, der også kulturkrefter i byen stiller opp. Det blir mye moro for store og små!

Arrangementet er et samarbeid med Tou Scene, og du kan lese mer her: Besteforeldrene med gjenbruksfest


Det var svært vellykka da BKA i Stavanger gjorde det samme for to år siden, og arrangerte gjenbruksfest på byens torg. Lokallagsleder Silvia Kriz er optimist, og forteller at det har vært lett å få ulike grupperinger med på laget – fra Fretex og Stavanger Urbane Folkehøyskole til Storhaug snekkerforening og Storhaug rideklubb, som blant annet vil selge egenprodusert kompost.
– Å velge kvalitet og holdbarhet, reparere, gjenbruke og gjenvinne, – det lønner seg for kloden og for den enkelte, sier hun. – Det gjelder å gi dem som møter opp tro på at det nytter å gjøre noe med overforbruket. Vi vil få tydelig fram at det er mulig å gjøre noe, og at de viktigste og kjekkeste tingene i livet ikke er avhengig av et høyt forbruk.

Både Rogaland fylkeskommune, Inge Steenslands stiftelse og Stavanger kommune har gitt støtte til arrangementet, som er et stort løft for lokallaget – selv om mange andre frivillige krefter også er med. – Vi bruker nesten alt vi har av egne midler, forteller Silvia Kriz. – Men det er det verd, og vi tror generelt det er viktig for BKA at vi kombinerer vår samfunnskritikk med et positivt budskap og en visjon om en bedre – og oppnåelig – verden. Å hoppe av forbrukskarusellen gir mer tid og fokus på de virkelige gleder, det er det mange som er enig med oss i.
– Vi i besteforeldregenerasjonen vet jo mye om dette fra vårt eget liv – vi vokste opp med sparsommelighet og nøysomhet, i en tid da dette var nødvendig og høyt verdsatt. Det må ikke forveksles med gjerrighet. Det handler om å være moderat i sitt forbruk og ha en bevissthet om hva man egentlig trenger.

Bilder fra den store gjenbruksfesten på torget i Stavanger, lørdag 21. mai. Alle foto: Hans Widerøe, medlem av Besteforeldrenes klimaaksjon:

« av 2 »

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*