Europeisk besteforeldreaksjon

Lansering BKA International
Besteforeldreaktivister fra hele Europa samlet i Brussel. BKA-leder Linda Parr foran til høyre.

European Grandparents for Climate (EGC) ble offisielt stiftet og lansert i Brussel nå i begynnelsen av desember. Det er en paraplyorganisasjon for nasjonale foreninger av eldre og besteforeldreaktivister. Besteforeldrenes klimaaksjon er den største og eldste av gruppene, og vil planlegge for en større europeisk samling i Oslo i 2025.

Se også Naturpress: Europeiske besteforeldre slutter rekkene i klimakampen. Norske BKA er en kraft i nye EGC.

Pressemelding

Over hele verden er eldre borgere alvorlig desillusjonert med dagens klimapolitikk på alle nivåer. De ønsker derfor å bruke sin kunnskap, innsikt og erfaring, og krever en mer aktiv klimapolitikk for å beskytte fremtidige generasjoner. Ved å grunnlegge EGC, tar vi sikte på å bruke vår innflytelse til å bidra til å oppnå en slik politikk. De første kontaktene med parlamentsmedlemmene er tatt.

– Vi har aldri vært mer bestemt enn akkurat nå. Vi har en plikt til å ta vare på alle barn jorden og vi kan ikke fortsette å ødelegge deres fremtid, sier Jan Stel, en av de to nyvalgte lederne i EGC. Den andre lederen, Godela von Kirchbach, legger til: «For å redde planeten må vi handle som besteforeldre nå.»

Ti besteforeldreorganisasjoner for klima fra hele Europa står bak dette nye initiativet.

Det første møtet i European Grandparents for Climate sammenfallt med de første dagene av COP28. Selv om et første skritt er tatt for taps- og skadefondet, krever EGC at tilstrekkelig og bærekraftig finansiering skal gjøres tilgjengelig for å dekke skadene som sårbare land og regioner har pådratt seg på grunn av rike lands overforbruk.  Disse kostnadene vil sannsynligvis øke drastisk hvis klimabeskyttelsestiltak ikke iverksettes umiddelbart.

Den norske grenen av EGC, Besteforeldrenes klimaaksjon, ser frem til å bidra inn i dette nye europeiske fellesskapet, sier styreleder i BKA, Linda Rundquist Parr. BKA planlegger også en større europeisk samling i Oslo i 2025, i forkant av det norske stortingsvalget.

Se mer på nettsida: grandparentsforclimate.eu

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Ingunn Elstad | 07.12.2023

    Gratulerer!!

  2. Tone Toft | 07.12.2023

    Dette er veldig bra!
    Det er grunn til å være stolt av BKA og hva de får til gjennom din dyktighet og kompetanse. Og fremtidige generasjoners liv og fremtid er den store drivkraften i engasjementet.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*