Dubai – og hva så?

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  søndag 17. des 2023
 • AV:
  Redaksjonen
vår felles 4
Videoopptak 14. desember 2023. ForUMs lokaler, Hausmannsgate, Oslo.

Hva skjedde i Dubai? Hva kan vi vente i fortsettelsen, og hvilken rolle har pressgrupper som Besteforeldrenes klimaaksjon fram mot det viktige klimatoppmøtet som om to år skal holdes i Brasil? Dette og mer kom det til å dreie seg om da BKA-nestleder Øyvind Wistrøm satte seg ned med Svein Tveitdal for en samtale om vår felles framtid.

Øyvind Wistrøm er biolog, og har de siste 30 år undervist i natur- og miljøfag i lærerutdanninga på Universitetet i Sørøst-Norge. Har også jobbet internasjonalt gjennom Flyktninghjelpen og FN, og undervist i internasjonale spørsmål. Han har erfaring fra reiselivsvirksomhet samt media. Lokallagsleder for BKA Vestfold og nestleder i landsstyret.

Svein Tveitdal er tidligere direktør ved FNs miljøprogram UNEP, med ansvar for sekretariatet til FNs klimapanel. Han har fulgt mange av klimatoppmøtene på nært hold, siden COP3 i Kyoto 1997. Under COP28 i Dubai var han utsending for BKA og Forum for utvikling og miljø. Derfra har han skrevet rapporter for BKAs nettside og for magasinet Energi og Klima.

Video produsert for BKA av Ivar Minken

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Tone Toft | 17.12.2023

  Interessant samtale mellom Øyvind Wistrøm og Svein Tveitdal.
  Jeg synes Svein har gjort en veldig solid jobb i Dubai med sine jevnlige rapporteringer og synspunkter.
  Takk Svein – jeg har virkelig hatt nytte av å følge deg på Dubaiferden.

 2. Svein Rognlien | 17.12.2023

  Dette er en samtale å bli klok av. Denne videoen må vi spre på nettet slik at så mange som mulig får se den

 3. Pingback: Barnas klima – vårt ansvar - besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikkbesteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk

 4. Pingback: COP28: Dubai - KLIMA2020

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*