Pensjonister for bærekraft

Pensjonisten 3
Pensjonisten er medlemsblad til Pensjonistforbundet.

Bærekraft er tema i siste nr av Pensjonisten. Da setter vi selvfølgelig pris på at Besteforeldrenes klimaaksjon blir fyldig presentert: – Mange eldre og besteforeldre er opptatt av å etterlate seg en klode der barn får oppleve de samme naturgledene som de selv har hatt, sier generalsekretær Andrew Kroglund i et intervju med bladet.

Se Pensjonisten nr 7/2023: Tema Bærekraft

Klima og forbruk

Når vi snakker om miljø og klima, må vi også snakke om forbrukermønsteret vårt, mener Kroglund. – Det kveler kloden. Selv om de fleste av oss innser at noe må gjøres, sitter vi alle i glassbur: Vi vil gjerne ha det naboen har, og ønsker oppvarmet garasje, hytte på fjellet og ferieturer. Heldigvis innser stadig flere av os at det er mulig å leve et godt liv med lavere forbruk. Å ta med barna ut i naturen er jo helt gratis!

Han forteller ellers at BKA har en ambisjon å å nå 10 000 medlemmer i løpet av et par år. – At vi vokser er et viktig signal til politikerne!

Brita med klimaglede

Engasjementet til Brita Helleborg våkna da hun skulle bli bestemor, og skjønte at det var viktig å bli med i Besteforeldrenes klimaaksjon. – Tanken på at barnebarna mine kanskje skal leve i 100 år gjorde meg skremt. Hvordan vil verden se ut om vi ikke tar klimaendringene på alvor i dag? Jeg begynte å lese mer om temaet, og oppdaget at vi ikke kan vente på at politikerne ordner opp, det er opp til hver og en av oss å ta ansvar, forteller hun.

I 2022 ga Brita ut boka «Klimaglede», en håndbok i å leve klimavennlig, full av praktiske tips til hva vi selv selv kan gjøre for å bidra til en tryggere framtid. – Du trenger ikke snu opp ned på hele tilværelsen, forsikrer hun i reportasjen i Pensjonisten.


 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*