Honnør til regjeringa

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  fredag 29. sep 2023
 • AV:
  Redaksjonen
SD
Styreleder i BKA, Linda Parr, leder av Oslo-laget Heidi Gretland og statssekretær Thomas Kalsås. Foto: Ivan Chetwynd

Her om dagen kom nyheten om at regjeringa endrer veinormalen for å spare miljøet, noe som innebærer smalere veier, gjenbruk av eksisterende veier og færre naturinngrep. – Dette er et skritt i riktig retning, sier BKA-leder Linda Parr. Og i går troppet hun opp i Samferdselsdepartementet med en blomst til ministeren og hans stab.

De var litt spente, de tre som sto utenfor departementet med blomst i hånd og rød hatt på hodet, forteller Linda. – Den første som oppdaget oss var vakten innenfor som tok en tur ut for å høre om hvilket ærend vi hadde. Han var vennligheten selv da vi fortalte at vi hadde avtale med statssekretæren. Når vi var kommet oss innenfor, kom vi i prat med en mann som jobbet med energispørsmål, og som skulle inn på møtet. Han hadde lagt merke til oss med de røde hattene utenfor Stortinget.
– Så dukket statssekretær Thomas Kalsås opp i følge med en politisk rådgiver. Vi utvekslet håndtrykk og navn. Jeg understreket hvor fornøyd BKA var med beslutningen om en ny veistandard, noe som ville komme både klima, natur og framtidige generasjoner til gode. Heidi og Ivan stemte i. Statssekretæren virket en smule rørt over å få ros. Han sa at det var de ikke godt vant med!

BKA-lederen forklarte at blomsten var på vegne av 6000 besteforeldre over hele landet. – Vi trakk også fram gladnyheten fra regjeringen om 15 milliarder kroner i nye investeringer i det grønne skiftet. Avslutningsvis lovet vi å komme tilbake med mer ros så fort det kom flere gode løsninger for samferdsel som tar vare på natur og reduserer utslipp.

Les mer om den nye veinormalen på NRK: smalere og saktere motorveier


Foto: Ivan Chetwynd (nestleder BKA Oslo og omegn)

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Svein Rognlien | 29.09.2023

  Fint å kunne gi ros. Når styresmaktene gjør noe som er banebrytende og bra, er det riktig å gi uttrykk for at slikt setter vi pris på.

 2. Finn Bjørnar Lund | 29.09.2023

  Regjeringa kom her med en positiv overraskelse og fortjente blomster!
  Vi håper på flere positive nyheter!

 3. Jørn Ruud | 29.09.2023

  Endelig! Dette har vi ønsket oss lenge. Vel fortjente blomster til regjeringen!

 4. Margaret Heldor | 01.10.2023

  Jeg synes det er kjempesmart å gi oppmerksomhet til det som drar oss i mer riktig retning. Det gir optimisme både til politikere, byråkratiet og befolkningen.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*