Naturkunnskap: høstkurs

nestor 3

«Hvordan kan voksne være sammen med barn og styrke opplevelse, kunnskap og undring i møte med naturen?» Med dette som tema har BKA i Vestfold i flere år arrangert kurs for besteforeldre i samarbeid med Nestor kurssted i Melsomvik. – De er blitt godt mottatt, forteller Øyvind Wistrøm, som nå er klar med årets høstkurs.

Interesse, kunnskap, engasjement

Kursleder Øyvind Wistrøm er universitetslektor og har i 30 år undervist lærerstudenter i naturfag og bærekraftig utvikling. Han er også nestleder i Besteforeldrenes klimaaksjon. – Med de utfordringer som menneskeheten står overfor med klima- og miljøkrise, er det viktig å styrke både voksnes og barns interesse og engasjement, sier han. – En av forutsetningene for dette, er at man har et forhold til natur. Mange voksne syns de vet for lite om miljøspørsmål, og enda mindre om hvordan de skal kunne ha en dialog med barn om dette.

Besteforeldre-kursene på kursstedet Nestor i Vestfold er blitt svært populære. Sammen med seg har Øyvind fått flere andre naturvitere og pedagoger. – Denne gangen er det bl.a. Rune Aae, han med live-tv fra fiskeørnene på Rauer. Han er et oppkomme av fun-facts! Erik Tunstad har en helt spesiell ferdighet i å undre seg over veldig mye ute i naturen – og forklare det logisk ut fra evolusjon og tilpasning. Han var redaktør for Forskning.no i en rekke år, og fast spaltist i flere medier. Begge de to gutta er tidligere kolleger fra min tid i lærerutdanninga. Vi skal forklare hvorfor Vestfold ser ut som det gjør, med bakgrunn i geologi, vulkaner, istider med mer – og hvor man kan ta med seg barnebarna for å finne fossiler av trilobitter eller andre rare dyr. Vi skal lære om vær og klima og hvorfor det blir varmere, villere og våtere. Og så kommer Lene Liebe Delsett (hun har vært hos oss to ganger før og fikk mye skryt, har skrevet boka Brennmaneteffekten), som skal fortelle om miljøkrisa og hvordan vi kan snakke med barnebarn om dette. Og så blir det også litt om sopp og en sopptur for å lære noen enkle og sikre sopper som hvermannsen kan plukke.

Mer informasjon og påmelding

Kurset begynner mandag 25 sept kl. 1300 og slutter onsdag 27 kl. 1300, slik at det kan være mulig å reise til og fra samme dag som kurset begynner/slutter. Selve kurset er gratis, men eventuell mat/overnatting koster noe hvis man skal bo på kursstedet.

Påmelding må gjøres til Nestor: https://www.nestorkurs.com/pamelding – eller på tlf: 333 35 500

Se også Nestors kursside: https://www.nestorkurs.com/naturkunnskap-host

Interesserte kan også ringe enten Øyvind Wistrøm tlf 971 79 079 eller Lisbet Karlsen tlf 922 52 647.


Besteforeldre-kursene har inspirert og gitt resultater. Her er noen bilder fra aktiviteter – etter tidligere kurs: 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*