Turen går til Arendal

Bodvar-og-klimavandring
På klimavandring i Arendals gater – en effektiv synliggjøring av BKAs budskap.

Arendalsuka nærmer seg, med fullt trøkk også fra Besteforeldrenes klimaaksjon, som har holdt en høy profil i alle år. – Det er landets politiske festival nummer én, og et bra sted å være for oss som liker å treffe andre som er opptatt av framtida, sier Linda Parr. Som durkdreven gateaktivist gleder hun seg aller mest til å stå på stand i folkevrimmelen.

Lokal BKA-aktivist Åshild Krabbesund overrekker vervebrosjyre til en blid og positiv forbipasserende. Dem var det mange av i Arendal 2022.

Tydelige og fargerike BKA

Besteforeldrenes stand er et fargerikt og mye besøkt sted under uka, og vil også i år ha en gunstig plassering på torget i byen, i nærheten av biblioteket der vi i løpe av uka skal ha et dialog-møte med skoleelever fra 7. til 10. trinn. Spørsmålet er: Hva kan voksne og unge gjøre sammen for å bidra til å redde klima? Og hva betyr valget til høsten for ungdommens framtid?

Arendalsuka er alltid en kamp om oppmerksomhet, og ethvert arrangement konkurrerer med mange andre som går samtidig andre steder i byen. – Det betyr at vi må være gode og tydelige, sier Linda Parr. – Det vi kanskje er mest spent på, er møtet der vi skal lansere rapporten «Den siste olje», skrevet for BKA av oljehistoriker Helge Ryggvik. Den konkluderer med at Norge, med utgangspunkt i Svalbardtraktetens miljøparagraf, bør erklære hele sonen rundt Svalbard som en varig petroleumsfri sone.

Plass for alle som vil bidra!

Linda håper og tror mange BKA-ere finner veien til Arendal i uka 14–18 august. Standen skal bemannes hver dag, og vi trenger folk fra kl 14 mandag, kl 11 tirsdag–torsdag og kl 9 fredag. – Det er alltid veldig hyggelig der, og både plass og behov for alle som tar turen innom, om det så bare er for noen timer en dag! Liker du å være sammen med andre besteforeldreaktivister? Snakke med folk? Klimavandre med plakatvest? Være med å spre løpesedler og verve nye medlemmer? – Da er du hjertelig velkommen! Og vil du være med flere dager, og trenger overnatting, er det viktig at du tar kontakt med oss snarest: Se kontaktinformasjon

EN KLODE Å TA VARE PÅ – SAMMEN: BKA-leder Linda Parr og barnebarnet Olivia

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Rina ihlen | 01.08.2023

  Hei BKA, er medlem, heier på dere og på MDG.
  Er det på tide å problematisere Equinor som forteller om sitt store økonomiske overskudd / inntjening.
  MEN sier samtidig at de bare vil gå inn i prosjekter som er økonomisk lønnsomme.
  Med høy inntjening / som takk for høy inntjening, burde de gå inn i prosjekter som bidrar til grønn omstilling selv om prosjektene ikke er økonomisk lønnsomme, men klimatisk lønnsomme ved å bidra til å redusere klimagassutslipp, produsere ny fornybar energi..
  Kan dette bli et innspill fra BKA i Arendals uka? Lykke til!
  Hilsen Rina Ihlen ( Klassekamp 1. aug s. 3 og s. 14 -15 anbefales)

 2. Turid Sigmond | 01.08.2023

  Det er fint at folk fra BKA deltar aktivt på Arendalsuka og også lanserer «Den siste olie».

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*