Pling og vær glad!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 2. aug 2023
  • AV:
    Redaksjonen
BKA sykkel

Det er sommer og tid for sykling. Men pass på! For gående kan det være skummelt – i et land der politikerne har vært ‘generøse’ og tillatt syklister å bruke fortau og gangfelter, – fordi de har forsømt seg så kraftig når det gjelder å bygge gode og trygge sykkelveier. Åshild Krabbesund i Arendal har en liten bønn til oss: Vi må plinge mer!

Nå skal jeg skrive om noe jeg ikke kan! Men bare så det er sagt, så kan jeg litt ellers, men sykling – …  Jeg kan ikke SYKLE! Det er en mangel og det er lite miljø- og klimavennlig, det vet jeg. Mannen min sykler nesten alltid, alle steder, for trening også. Men jeg kjører bil (hybrid), bruker beina og buss av og til. Jeg må innrømme at det blir mest bil, og det er litt flaut siden jeg er med i både BKA og MDG.

Jeg synes absolutt at vi må sykle og gå mer. Det er bra både for kroppen vår og jorden vår. Vi som kjører bør tenke over bruken av bil, kjøre sammen med andre, dele bil og i alle fall kjøre litt mindre. De som sykler synes jeg er både modige og flinke, men noe kan bli bedre for mange syklister også. Når jeg går ute er det sjelden at sykkelbjeller sier «pling», og om kvelden kommer noen bakfra uten at jeg ser lys, blir «plinget» på eller ser kattøye-refleksen når de er forbi. Og en del sykler over gangfeltene selv om det er biler på veien. Ganske ofte ser jeg det, men kanskje jeg kjører for mye? Eller er det blitt helt greit å sykle over gangfeltene? Og kanskje er ikke utstyr på sykler så viktig lenger?

Når vi går, sykler eller sitter stille et sted, på en stein eller en benk, så kan vi kjenne luktene av saltvann og tang, av eksos, av blomstrende syrin og nyslåtte jorder. I forandringene og kampene vi nå må ta, så må vi la oss selv og jorden vår vinne. Vi vet jo at alvoret er her for oss alle. Det haster nå.

Sommerhilsen fra
Åshild Gjelseth Krabbesund
Besteforeldrenes klimaaksjon


Åshild kan ikke sykle, men spre info om BKA og overtale folk til å ta miljøansvar – det kan hun til gangs! Bilde fra Arendalsuka 2022.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*