På Nordre – for barna

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    søndag 30. jul 2023
  • AV:
    Redaksjonen
Nordre 1
Foto: Terje Fossum

Besteforeldrene på Nordre – det er blitt et begrep i Trondheim. Her, på byens sentrale vrimleplass har de stått i 15 år, med sine røde hatter, plakater og løpesedler. Og sine klimasanger, ikke minst, anført av Ola Dimmen på kassegitar: «Alle barn skal arve jorda …» – Vi er frimodige, for vi har et så viktig budskap! sier lokallagsleder Nina Weidemann.

På lørdag var de på plass igjen, og mange nikket og smilte gjenkjennende til de aldrende aktivistene. – Og takk for at Besteforeldrene sloss for de unges framtid, skrev en forbipasserende på facebook. – Ja, for det er jo snart valg, minner Nina om. Og da er spørsmålet for oss det samme som alltid: – Hvordan får vi klima opp på den politiske dagsorden? Hvordan gjøre det viktigere for velgerne? Og hvordan få partiene til å forplikte seg og være mer konkret?

Selv har Nina holdt det gående helt siden 2006, da «Besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk» først ble lansert. Hun er ikke i tvil om at det har skjedd en utvikling i opinionen siden den gangen – og at BKA har har hatt en rolle i den sammenheng. – Oppegående folk, dvs de fleste, har for lengst skjønt at det trengs forandringer. Det store spørsmålet er selvfølgelig – hvilke forandringer, og med hva slags virkemidler? Det er jo fristende å kunne tro at akkurat her i Norge kan det meste fortsette som før, slik Ap, Høyre og andre partier hevder. Det er også forståelig at mange er bekymra for velferdsstatens framtid hvis vi slutter med olja. Men da må vi minne dem om at det meste av den norske velferden faktisk var på plass før vi fant olje. Det er overhode ikke snakk om å gå tilbake til noe slags fattig-Norge, slik oljelobbyen framstiller det.

– I det hele tatt, vi må ta noen vanskelige og viktige diskusjoner, og det gjør vi her på Nordre gate! sier Nina Weidemann.


Nina Weidemann til høyre. Foto: Terje Fossum

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth Tveter Briseid | 31.07.2023

    Takk for strålende og trofast innsats! Dråpen uthuler ikke steinen med kraft, men ved stadig å falle. Vi har sterke motkrefter, så det gjelder å være utholdende og stå på; og at vi blir mange!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*