På tur i parken

Vigelandsparken

Heidi Gretland er leder av BKA-laget i Oslo, og har tatt med barnebarnet på 6 på en tur på Frognerbadet og i den vakre Vigelandsparken. Det hører med til sommerens hyggelige aktiviteter, synes hun. – For barna er de mange figurene et eventyr; for oss voksne er mye til ettertanke. Et møte med oss selv, nakne i enhver forstand av ordet.

Hjerte av stein og hjerne av stål?

– Mens vi spiste is og beundret de små «babyene» til Vigeland, vandret mine tanker til et innlegg jeg leste i Klassekampen for litt siden. 24. juli tror jeg det var, og det handlet om uttesting av en ny og revolusjonerende chip. Poenget var: Mennesket skal leve sammen med denne chipen i en slags symbiose – slik at mennesket kan bli en robot-hybrid med en hjerne av stål!

– For noen høres dette åpenbart forlokkende ut. Selv er jeg kanskje blitt for gammel og føler mest angst for en slik utvikling. Før vi eventuelt blir fullstendig teknologi-invadert, kan vi i alle fall bruke det lille vettet vi ennå har og endre dagens oljepolitikk som bidrar til global oppvarming og mangel på både natur og ressurser for dem som kommer etter oss.

Slik ender Rudolf Nilsen sitt dikt «Barnet spør»:

En dag vil du ønske du intet visste
om alt det vi mennesker gjør.

– For barnas framtid må vi bruke våre varme hjerter og kloke hoder så noe av det vi mennesker gjør blir bra. Tenker en bestemor etter en fin tur i Vigelandsparken. Kanskje kan dette også være mitt bidrag til BKAs kreative sommer-stafett – i protest mot regjeringens manglende handlingsevne i klimapolitikken!Gateteater med Heidi Gretland (til venstre) og LInda Parr: – bestemødre på torget i Stavanger under BKAs landsmøte:

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*