Kvinne for sin hatt

stephan kvinne

På Aker Brygge står «Kvinnen på Bryggen», med røde sko og rød hatt, laget av billedhogger Skule Vaksvik. Og etter at Stephan Richter og bikkja hans Ronja nylig var med på en klimaprotest, så fikk hun på seg en ekstra hatt! – Vaksvik har gledet mange, sier han, – og nå er den frodige dama hans også med på det voksende BKA-laget!

Vips – så er man pensjonist!

Stephan er født og oppvokst i Tyskland, der hans ungdomstid i 1970-årene var preget av den kalde krigen, nei til atomkraft og atomvåpen. Det var en oppbruddstid, og også starten på en ny økologisk bevegelse. Musikalsk gikk det den gangen mye i Bob Dylan og Progrock, forteller han. – På 1980-tallet kom jeg til Norge, og noe av det første jeg la merke til var Erik Dammann og bevegelsen Fremtiden i våre hender.

– Så hopper vi over 40 år med jobb som sosionom og miljøterapeut, barn og familie, – og vips så er man blitt pensjonist! Og så smått tok jeg opp musikkinteressen min igjen, og fant ut at jeg hadde lyst å lage egne sanger. Men hadde jeg egentlig noe jeg hadde lyst å si? Som betyr noe for andre enn meg selv? Jeg var usikker, men så løsnet det etter hvert som jeg fikk mer tid til å øke mitt gamle engasjement for miljøvern. Ikke minst etter at jeg ble medlem i «Besteforeldrene» – der jeg trives veldig godt. Bildet kan være mitt bidrag til sommerens protest-stafett mot elendig norsk klimapolitikk!

Musikalsk ønsker Stephan å ikke bli for sentimental eller trist, samtidig som tekstene skal være kritiske og helst ha glimt av humor. Han liker rytme, og har derfor valgt å spille inn låtene med band. Alt sammen kan høres og leses gratis på nettsida www.stephanrichter.no. – Låta «Hodet over vann» er en foreløpig oppsummering av pensjonisttilværelsen, sier han. Ellers er det meste miljøfokusert, slik vi kan høre i sangen «Oljen dreper»:

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Berit Sonja Hougaard | 02.08.2023

    Dette var fint å høre på!

  2. Vera Igeland | 07.08.2023

    Ja, ikke sant, noen prøver å lure oss. Hva med å kjøpe en sydentur og glemme alvoret. Grøss!! Flott sang forresten 🤗

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*