Stopp Rosebank!

rosebank (2)

Sammen med mange andre organisasjoner rundt om i verden har BKA protestert mot Equinors Rosebank-prosjekt. Det ligger vest for Shetland på 1100 meters dyp, og utbygging vil være i strid med alle miljø- og klimamål. Nå har britiske aksjonsgrupper lansert en underskriftskampanje rettet til myndighetene i de to land. Du kan bidra!

Protect our children!

Rosebank er det største ennå ikke utbygde olje- og gass feltet i den britiske del av Nordsjøen. Med sine 500 millioner olje vil det skape mer CO2 enn de samlede utslipp fra alle 28 lavinntektsland i verden. Utbygging innebærer også en risiko for naturen og kan skade sjøfugl, fisk og arter på havbunnen. – I samarbeid med Parents for Future UK har kampanjen Stop Rosebank nylig lansert en underskriftskampanje som skal gå fra norske og britiske foreldre og organisasjoner til myndighetene i de to land. I Norge vil det si statsminister Støre og barne- og familieminister Kjersti Toppe, som blir bedt om å ta ansvar og stanse Equinors utenlandseventyr.

BKA-leder Linda Parr minner om at mange besteforeldre for to måneder siden sto sammen med folk fra Rosebank-kampanjen og flere andre utenfor Equinors generaforsamling i Stavanger. – Det var kaldt og øs-pøs-regnvær, men vi sang og ropte og var der for å støtte dem som var inne på møtet og fremmet våre protester der. Equinor har tatt seg til rette med olje- og gassproduksjon verden over. Takk til Parents for Future som taler på vegne av kommende generasjoner for å stoppe enda et oljefelt som truer barnas framtid! Vi oppfordrer våre medlemmer til å skrive under:

Stop Rosebank!

Merk også: Kampanjen kommer til å ha en liten foto-samling foran Stortinget førstkommende mandag 17. juli kl. 11. Foreldre fra Skottland kommer, og BKA-medlemmer oppfordres til å bli med!


Parents and carers across the world, let’s come together to sign this petition demanding the UK and Norwegian government:

Protect our children and all children – commit to stopping the development of the Rosebank Oil Field and ALL new fossil fuel projects.

Commit to a rapid decrease in carbon emissions – ambitiously increasing investment in insulating homes and increasing energy efficiency, coupled with swift, mass investment in renewable energy and support for impacted workers and communities.


Spre klimavett,
del denne saken!

12 kommentarer

 1. Marit Gulbrandsen | 15.07.2023

  Protect our children and all children – commit to stopping the development of the Rosebank Oil Field and ALL new fossil fuel projects.

 2. Mette Hummelvoll | 15.07.2023

  Hvor varmt skal det bli, hvor mye flom og tørke, hvor mange arter skal utslettes, hvor mye skogbranner skal det til før verdens ledere tar til vettet.

 3. Ulla Kolstad | 15.07.2023

  Det er den norske stat som eier storparten av Equinor. Da er det regjeringens fordømte plikt å stoppe dette vanvittige prosjektet asap. Og vår og alle andres oppgave å pushe dem til det! Med en klima- og miljøminister m.fl. som går inn for mer oljeleting er det ingen lett oppgave, men vi må stå på for våre barn og barnebarn. Det er på høy tid – kloden brenner!

 4. Paul I Severeide | 15.07.2023

  Enig i alt over. Rosebank er galskap i den tilstanden verden er i nå. Hvor kan vi støtte/signere underskriftskampanjen?

 5. Eva Pollen Eikeland | 15.07.2023

  Nå må vi begynne å tenke på klimaet, Støre!
  Det er regjeringen som må lede an!!
  Vi er mange som ser alvoret, men det ser dessverre ikke ut til at din regjering gjør det.
  Stopp Rosebank!

 6. Linda Rundquist Parr | 15.07.2023

  Til Paul og alle medlemmer. Dere kan skrive under kampanjen ved å trykke på den røde overskriften Stop Rosebank! i selve artikkelen. Besteforeldrenes klimaaksjon som organisasjon støtter aksjonen og har skrevet under.

 7. Finn Bjørnar Lund | 15.07.2023

  Equinor driver skamløst videre med sin fossiljakt der de slipper til. Pinlig å vær norsk når klimakrisa presser seg fram.

 8. Harald Westhagen | 15.07.2023

  Den danske forfatter Carsten Jensen skriver i en kronikk i Aftenposten i dag: «…..Virkelighetsfornektere er det passende å kalle dem som bagatelliserer effekten av de stigende temperaturene. Vi kan også kalle dem apatiske. For det er apati når man, konfrontert med overhengende fare, bare sitter med hendene i fanget…»
  Ved å godkjenne Rosebank sitter våre myndigheter ikke bare med hendene i fanget,- de bidrar aktivt til å gjøre vondt verre.

 9. Birgit Aakhus | 16.07.2023

  Ja, stopp Rosebank🫣🤬eg skammer meg over å vere frå Norge om ikkje dette blir skrinlagt med ei einaste gong……..

 10. Kine T. Næss | 21.07.2023

  Jeg fylles med sterke følelser hver gang jeg registrer politikeres motstand , manglende mot, krangling, manglende kunnskap og evner til å ta innover seg livsgrunnlaget til våre neste generasjoner som skal rydde opp etter oss og overleve i harmoni med planter og dyr. Det er skamfullt å være norsk.

 11. Bjørn Østby | 22.07.2023

  Kloden brenner!
  Stopp Equinor og Rosebank

 12. Alf Ingebretsen | 22.05.2024

  Stopp galskapen!
  Kloden er varm nok nå!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*