Moss i verden

Moss vandring sentrum
Mosse-laget er aktivt og allsidig. Her er de på klimavandring i sentrumsgatene. Fin sommeraktivitet!

Besteforeldrene er klar til valginnsats, og det blir åpne møter flere steder rundt om i landet. «Lokalt naturvern kan bli viktig i valgkampen», heter det i et stort oppslag i Moss Avis. Naturvernforbundet, DNT, FIVH og BKA har gått sammen og invitert samtlige politiske partier til debatt om miljø, klima og natur – i byens samfunnshus 23. august.

– Vi ser for oss at vi har større gjennomslagskraft når vi er flere, sier gruppekoordinator Knut Sannem til Moss Avis. Han er også leder for BKA i Moss og omegn. Situasjonen i verden med stadige temperaturrekorder må reflekteres inn i lokalvalget, sier han, og forteller videre at mye av fokuset ligge på naturmangfold og bevaring av natur. Initiativgruppa vil spesielt rette oppmerksomheten mot bevaring av Oslofjorden og strandsoneområdene, men også på mer urban tematikk som kollektivtransport og sykkelveier. – Initiativet blir godt mottatt i det politiske miljø. – Dette er suverent! Det er akkurat sånn samfunnet bør virke: At sterke, kloke og engasjerte folk slår seg sammen og utfordrer politikere på disse sakene, sier gruppelederen i MDG til Moss Avis. Det samme mener talspersonen for FrP: – Det er positivt at naturvern og naturmangfold settes på dagsorden!
– Og i mosseområdet er dette ekstra relevant på grunn av de mange utbyggingsprosjektene som nå planlegges, sier Sannem. Han håper det å utfordre politikerne i forkant av valget setter i gang mer handlekraft i møte med klima- og naturkrisa. – Det er politikerne som har ansvaret for veldig mye av situasjonen vi står i, både lokalt og nasjonalt.

– Se hele oppslaget i Moss Avis 15. juli: Vi prøver å ta den lokale kampen

Initiativtakerne til miljø-møte med politikerne kommer fra ulike organisasjon. BKAs Knut Sannem til høyre. Privat bilde.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*