Hører dere!

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    onsdag 5. jul 2023
  • AV:
    Redaksjonen
nina figur

En ekte BKA-er – mjuk utapå og fast inni! Dokka i graset er Nina Weidemanns svar på utfordringen fra Linda Parr, som har lansert en sommer-stafett for kreative medlemmer som vil være med å gi politikerne en ekstra påminning om alvoret. Bildet fra Nina kom samtidig som vi fikk vite om den varmeste dagen som noensinne er målt.

Den gjennomsnittlige globale temperaturen ble tirsdag denne uka målt til 17,18 grader. Den forrige rekorden på 16,92 grader ble satt i august 2016 mens flere deler av verden var rammet av hetebølger. Det sørlige USA har de siste ukene lidd under intens varme. I deler av Kina har en hete- og tørkebølge med temperaturer over 35 grader vedvart. Samtidig er det målt temperaturer over 50 grader i Nord-Afrika. Også i Antarktis, der det nå er vinter, registreres uvanlig høye temperaturer.

I møte med slike harde realiteter må vi besteforeldre appellere til fornuften – men også til følelsene, sier Nina Weidemann. Hun er leder av lokallaget i Trondheim, pedagog og gateaktivist, og vet at det kan være lettere å nå fram med et positivt budskap enn mer skremsler. – Vi skal heller ikke være redde for humor, eller å ta i bruk barnet i oss selv – slik jeg har gjort med denne dokka. Moro å lage, og håper den kan inspirere flere til en litt annerledes innsats i sommervarmen!


BKA-leder Linda Parr med første etappe i billedstafetten, hjemme i hagen i Nittedal. Foto: Jan Walter Parr

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Pingback: Utvikle, avvikle, eller ...? - besteforeldre for en ansvarlig klimapolitikkbesteforeldre for en ansvarlig klimapolitikk

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*