Demonstrerte for framtida

Rosebank Ivan 2
Alle bilder: Ivan Chetwynd

De britiske organisasjonene Parents for Future og Uplift UK har lansert en underskriftsaksjon rettet til myndighetene i Norge og Storbritannia – mot Equinors plan om bygge ut Rosebank-feltet ved Shetland. I går var de i Oslo og markerte sin protest utenfor Stortinget. Der fikk de følge av aktivister fra Besteforeldrenes klimaaksjon.

Utbyggingen må stanses, sier den norske kampanjelederen for Stop Rosebank, Stine Wilhelmsen. – Den vil fyre opp under klimakrisa og kan få katastrofale konsekvenser for sårbare havområder. Mesteparten av kostnadene vil dessuten bli dekket av britiske skattebetalere, som allerede strever med økte levekostnader.

– Vi var veldig glade for å ha de norske Besteforeldrene med på markeringen, og er takknemlig for deres støtte til kampanjen. Det var fantastisk å se tre generasjoner stå sammen på Eidsvolls Plass – mot Equinor – og for en levedyktig fremtid. Det betyr utrolig mye for kampanjen i Storbritannia å vite at vi har støtte fra norske grupper og organisasjoner.

– Vi ser fram til å samarbeide mer med BKA for å spre informasjon og bygge motstand også i Norge. Vi kommer til å fortsette å legge press på regjeringene gjennom demonstrasjoner og kommunikasjonsarbeid. Vi gir oss ikke før regjeringen og Equinor tar klima- og naturkrisen på alvor, og det vil bli mange nye muligheter for BKA sine medlemmer å bli involvert!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*