Siddis – kom igjen!

Bente Stavanger
Oppladning til landsmøtet: Den råeste og blideste av alle oppsøkende BKA-ere, landsstyremedlem Bente Marie Bakke, 80 år, på farten i Stavanger sentrum. Ingen har spredd flere brosjyrer og løpesedler!

Deltakerne på BKAs landsmøte representerer nær sju tusen medlemmer over hele landet. Det er bra, men ikke mange nok, og i møtebyen Stavanger er vi allerede på plass med stand og medlemsverving. Flere siddiser, takk! – Lurer du på hva BKA står for og hva vi gjør? Da kan du finne svar på noen av de mest vanlige spørsmålene her:

Spørsmål og svar om BKA

1. Hvorfor er BKA misfornøyd med norsk klimapolitikk?
– Problemet er avstanden mellom ord og handling. Det er over 30 år siden Stortinget ville redusere CO2-utslippene. Etter det har det meste stått på stedet hvil. Vi har et klimamål for 2030 uten realistiske virkemidler. Leting etter mer olje og gass er ikke forenlig med Parisavtalen.

2. Må man være besteforelder selv for å være med?
– På ingen måte. Dette dreier seg om vårt felles ansvar for barn og unge, og at de får de livsvilkår de fortjener. Vi eldre er en stor gruppe som har viktige erfaringer å tilføre samfunnsdebatten.

3. Har BKA et program eller spesielle krav man må støtte?
– Vi er ikke detaljorientert. Vi ønsker å inspirere, overbevise og presse myndighetene til en politikk som reduserer klimautslipp til et nivå som er forenlig med et varig trygt liv på jordkloden. Vi krever at nasjonale utslipp må kraftig ned, og at oljeplanene for Arktis må legges vekk.

4. Kan Besteforeldrenes klimaaksjon vise til resultater?
– Vi bidrar til bevisstgjøring om generasjonsansvaret, og er glad for å se at opinion og tenkemåte har endret seg mye i løpet av de årene vi har eksistert. Hvis flere blir med i kampen, er mulighetene gode for å øke presset og få det grønne skiftet verden trenger.

5. 300 kr i året er jo penger, det også. Hva går kontingenten til?
– En organisasjon på flere tusen medlemmer trenger et minimum av ansatte. Men mange frivillige legger også ned et stort arbeid. Mest mulig av pengene brukes til utadrettet opplysnings- og solidaritetsarbeid. Og husk du kan bli støttemedlem for bare 150 kr.

6. Må jeg vite mye om klima og klimapolitikk for å bli medlem?
– Ikke mer enn de fleste opplyste mennesker som følger med i tida. Global oppvarming angår alle som har et engasjement for framtida, og er et verdispørsmål som ikke kan overlates til spesialister, eller til politikerne.

7. Selv lever jeg ikke spesielt miljø- eller klimavennlig. Må jeg det?
– Klimaproblemet er et kollektivt problem som krever kollektive tiltak. Kravene fra BKA retter seg mot dem som har makt til å ta politiske og økonomiske avgjørelser. Samtidig er det viktig at så mange som mulig gjør bærekraftige valg i hverdagen.

8. Må jeg være med å stå på stand og liknende?
– Bare hvis du selv ønsker det. Vi har lokallag flere steder og setter selvfølgelig pris på at så mange som mulig deltar. Men å betale kontingent er aktivitet god nok. Da støtter du saken og viser at våre barnebarns interesser kommer først. BARNAS KLIMA – VÅR SAK!

GÅ TIL SKJEMA FOR INNMELDING >

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 12.05.2023

    Godt å lese! Håper det går an å få inn noe slikt i Ordet fritt i lokalaviser.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*