I aksjon i oljebyen

BKA student
I aksjon utenfor Equinors hovedkontor og generalforsamling 10. mai, sammen med protesterende studenter. Foto: Ivar Minken

Det skal merkes når Besteforeldrene har landsmøte! I Stavanger inntok de røde hattene byens torg med korsang og uhøytidelig aksjonisme – mens bannere og kroppsplakater og løpesedler forkynte «Barnas klima vår sak» for de forbipasserende. Nå kan du se tre korte videoer og få med deg mer av budskapet vårt – og litt av stemninga.

Ivar Minken er ansvarlig for BKAs videokanal. Han er pensjonert realfagslærer, og har jobbet mye med multimedia og nettbaserte læremidler.


BKAs landsmøte falt denne gangen (nesten) sammen med generalforsamlinga i Equinor, og på onsdag 10. mai – et par dager før – stilte en stor gruppe både lokale og tilreisende besteforeldreaksjonister opp for å skape oppmerksomhet og gi støtte og oppmuntring til de fire aksjonærene som på vegne av BKA var kommet for å legge fram sine alternative forslag og sin kritikk av selskapets manglende vilje til omstilling.

Et helt lite gateteater ble framført, der Heidi Gretland, leder av BKAs Oslo-lag, villig og med stor innlevelse opptrådte som den grønne kjempen – «Hulken» som blir frigjort fra oljeindustriens lammende grep av BKAs reddende engler!

Equinors årlige generalforsamling holdes på industriområdet Forus et godt stykke utenfor byen. Også her, utenfor hovedinngangen, stilte mange besteforeldre opp med faner og slagord – sammen med aksjonister fra Greenpeace og NU, og NTNU-studenter som ville si fra om at de slett ikke vil bli «morgendagens helter» for den skitne oljeindustrien! Inne på møtet la aksjonærene Gro Nylander, Bente Marie Bakke, Guttorm Grundt og Even Bakke fram sine alternative forslag, slik de har gjort i årevis. Hele Nylanders innlegg kan du lese her: Klima, barn og helse

Landsmøtet til Besteforeldrenes klimaaksjon er en travel begivenhet, tettpakket med foredrag, diskusjoner og avstemminger, i tillegg til hyggelige matpauser. Men leve opp til navnet vårt det måtte vi, og på lørdag 13. mai marsjerte vi i samla flokk fra konferansehotellet til Stavanger torg – der vi slo til med en halvtimes konsert med allsang, gitar og «verdens største kazoo-orkester»! Den humørfylte forestillinga ble godt mottatt av de mange forbipasserende i godværet i oljehovedstaden denne dagen. Motto: «Og dette vil ergre de store, men enkelte små vil det more.»

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 29.05.2023

    En stor takk til Ivar Minken som på en morsom og samtidig profesjonell måte har dokumentert hvor gode BKA er til å aksjonere og til å fremme aksjonærforslag til Equinor som utfordrer dem til å ta en lederrolle i det grønne skiftet. En levende oppsummering av givende dager i Stavanger.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*