Valdres i verden

KLIMAVANDRING I FAGERNES
Klimavandring på Fagernes 22. april. Foto: Bodvar Sonstad

I finværet på lørdag gjennomførte medlemmer fra BKA klimavandring på Fagernes. Budskapet vårt var enkelt, sier Bodvar Sonstad: Kommunevalget er nært forestående, og da gjelder det at vi velger inn representanter som forstår klimaalvoret og vil bidra til å få ned utslippene. Tenke globalt – handle lokalt. Valdres er midt i verden!

Det ble en fin markering, sier Bodvar, som er medlem av landsstyret i BKA, og plakatvestenes oppfinner og far. – Klimavandring krever litt frimodighet, det skal innrømmes. Men det kan gjennomføres både på små og store steder, og er et av mange virkemidler for å få oppmerksomhet rundt saken – og om organisasjonen vår. Jeg kan ikke huske noen som har reagert negativt på det.
– De som vil gjennomføre slike små aksjoner som dette, trenger ikke å søke myndighetene om tillatelse, legger Bodvar til. – For sikkerhets skyld kan man melde fra til det lokale politiet, men ellers er retten til å demonstrere en del av ytringsfriheten vår som norske borgere. At vi har med oss vervefoldere og lignende er også greit, selv om vi selvfølgelig ikke skal være påtrengende på noen måte.

Se også Bodvar Sonstad: Veileder for klimavandring med plakatvest

På klimavandring under Arendalsuka 2022: Bodvar Sonstad og Anne-Guri Ekern

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*