Alle kan – også du

brev fra leder 3

Kjære medlem! – I dag, når du har åpnet nyhetsbrevet fra oss, vil jeg du skal stoppe opp og spørre deg selv: Hva kan jeg gjøre for at budskapet fra Besteforeldrene kan nå ut til flere? Det er ikke så mye som skal til. En hyggelig prat. En e-post. En tekstmelding. Husk at jo flere som får vite om at BKA finnes, desto flere medlemmer får vi!

Du er én blant snart 7000 som har tatt skrittet fra å være bekymret for barnas klimaframtid – til å ville gjøre noe med det. Du har bidratt til at Besteforeldrenes klimaaksjon er blitt stor nok til å kunne få økonomisk støtte, slik at vi har råd til å ansette folk og drive en mer profesjonell organisasjon for påvirkning av politikere og opinion. Både din støtte og statsstøtten på to millioner kroner er vi takknemlig for.

Sammenlignet med andre organisasjoner har vi i BKA ganske mange som er med og står på stand og deltar i ulike markeringer – med og uten røde hatter og plakatvester. Selvfølgelig vil vi gjerne ha enda flere ut på gatene. Men samtidig tenker jeg at alle og enhver – også om du slett ikke føler deg som noen slags «aktivist» eller «aksjonist», har mulighet til å gjøre en liten innsats som monner. Her er noen forslag – slik vi har lagt til rette for på nettsida vår:

  • E-post: Hvis du gjør det til en vane å følge med på www.besteforeldreaksjonen.no, vil du ganske sikkert komme over nyhetssaker og annet som du liker særlig godt. I det siste har vi f.eks. hatt små reportasjer fra BKAs formiddagstreff i Det Norske Teatret der skuespillere og andre kunstnere har stilt opp for grønne verdier. Det kan være fint å sende til slektninger, venner og bekjente! Og da kan du gjerne bruke den mail-knappen som som ligger rett under artikkelen!
  • SMS: Alle bruker SMS og sender rett som det er tekstmeldinger fra mobilen sin. Også her kan du søke opp nettsida, og gjerne legge den inn blant bokmerkene dine. Og merk: Under hver artikkel finner du en knapp «SMS». Trykker du på den, kan artikkelen sendes videre. Veldig enkelt! Kanskje med en liten oppfordring: «Hei, jeg er med i Besteforeldrenes klimaaksjon for en solidarisk klimapolitikk. Bli med, du også!» 
  • Facebook: Det er ikke alle som vil delta på sosiale medier; det må vi respektere. Men veldig mange har en facebook-konto, selv om de ikke aktivt bruker den. Det kan du enkelt gjøre noe med, og samtidig gjøre en innsats for BKA: Klikk på facebook-knappen som ligger under alle artikler på nettsida, så er du i gang med å bidra til at flere kan få glede av innholdet – og dermed også bli bedre kjent med vår organisasjon.

Dette er noen av mulighetene i vår digitale hverdag. – Og så må vi ikke glemme at det beste alltid er personlig kontakt. En telefon, en kopp kaffe med naboen, en prat over grinda. Ikke at vi skal bli masete og misjonerende. Men vi vet at et flertall av voksne og eldre mennesker gjerne vil gjøre sitt for at klimaproblemene skal bli løst. Derfor har vi også ordnet med enda en mulighet: Du kan gi bort et medlemskap i BKA som gave. Nærmere bestemt et gavekort med kunstmotiv – som gavemottakeren kan innløse i medlemskap hvis hun eller han ønsker. En gave med mening.

Kjære medlem! – Bli med på å gjøre Besteforeldrenes klimaaksjon enda mer slagkraftig. Sammen kan vi gjøre en forskjell til fordel for dem som kommer etter oss!

Linda Rundqvist Parr, styreleder


Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 01.02.2023

    Jeg Delte på min FB-side og Festet, Delte til venner, og skrev:
    Anbefales! Kjekt å stå på stand – med og uten hatt. Likeså å møtes på lokallagssamlinger mm – og klimaskam forsvinner som dugg for solen – både for deg og dine etterkommere – når vi står på for kommende generasjoner!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*